Vanilj
Inför stundande julbak och godistillverkning tänkte jag bjuda på ett litet tips, nämligen vaniljpulver på burk. Pulveriserad vaniljstång helt enkelt. Detta är inte nån nyhet längre, men det är inte destå mindre fiffigt för den sakens skull.
Jag gillar detta, då det gör att man kan smaksätta med bara lite vanilj, istället för att behöva ta fram en hel vaniljstång ur sin förpackning. Toppen så här i godistider :-)
Pssst... Senare idag blir det tävling. Bara så ni vet :-)
Kommentarer
Anna säger:
Det där är en galet bra grej! Använder det istället för vaniljsocker i ungefär allt, blir så himla gott!
Igår fick jag hem den där Fixa-boken som du övertygade mig att köpa ;) Så fin den var! Känns som om den har alla julrecept jag någonsin kommer att behöva :)
Svar:
Erica AKA Tomtens Dotter
Marcus säger:
Kul att du tog upp det!
Svar:
Erica AKA Tomtens Dotter
Victorias Jul säger:
Använder också vaniljpulver mycket smidigt tycker jag. Spännande med en tävling
Svar:
Erica AKA Tomtens Dotter
Lillgarden säger:
Smart!
Svar:
Erica AKA Tomtens Dotter
Nilla Tankebubblor säger:
Det där låter som ett bra tips!
Svar:
Erica AKA Tomtens Dotter
Julpussar säger:
Jag har nästan helt slutat köpa vaniljstänger (och vaniljsocker köper jag inte alls längre) till förmån för just det vaniljpulvret! Fantastiskt smidigt och supergod vaniljsmak i allt från godis till kakor, desserter och syltkok!
Svar:
Erica AKA Tomtens Dotter
Trackback