Nya julbloggar

Vi är många julbloggar nu, och varje år tillkommer det ett gäng nya. Poppar upp som svampar ur jorden :-) Jag vill därför sprida lite bloggkärlek till två av årets nykomlingar i julbloggsgänget. Det här är bloggar som jag gillar, och jag tycker att fler borde hitta åt dem!
 
 
XiMas by Nilli
Helenas blogg föll jag för redan vid första besöket. Jag har en känsla av att du som gillar min blogg även kommer att gilla både de ämnen Helena skriver om, och hur hon skriver. Om du är det minsta lilla intresserad av pepparkakshus så är ett besök ett måste!
 
 
Helenes jul
Det är bara nån dag sedan jag hittade till Helene, men innehållet tilltalade mig omgående. Mysiga bilder, personlig och med matfokus. Då trillar jag liksom dit med automatik :-)
 
Och för den som inte kan få nog av julbloggar så hittar ni fler bloggar på Jultoppen och julbloggar.se. Har du en egen julblogg? Se till att registrera dig på båda dessa sidor om du inte redan har gjort det.

Kommentarer
Helenes jul säger:

Nämen va söt du är. Tack finis!

Kram

Svar: Kram!
Erica AKA Tomtens Dotter

2013-11-14 | 16:46:09
Bloggadress: http://helenesjul.blogspot.se
milla säger:

Vad kul med lite bloggkärlek:) Ska genast kola in dessa:)

Svar: Hoppas att du hittade något du gillade :-)
Erica AKA Tomtens Dotter

2013-11-14 | 20:40:16
Bloggadress: http://millashalsoblogg.blogspot.com
Madeleine W säger:

SV: Det är röd glasyr jag tänkt använda. Just röd tycker jag är svårt om man vill ha en riktigt julröd färg. Vi har en fin blank röd men den är toksvår att få bra. Jag har glaserat en liten pryl med den för att prova och då doppade jag den två gånger och då fick jag den relativt jämn och fin. Men ofta blir glasyren väldigt tunn på sina ställen och då blir det jättefult när leran lyser igenom, då ser det bara flammigt ut. Någon röd engobe tror jag inte ens vi har, inte som är värd att kallas "röd" iaf. Jag bäver inför när det är dags att glasera mina tomtar då jag måste pensla på glasyren, det kan bli hur som helst, speciellt tomteluvorna - tar jag för lite blir det tunnt och inte juligt och tar jag för mycket så rinner väl glasyren ner över resten av tomtarna. Vad har du för keramikprojekt just nu? För min del gjorde jag ett ljusfat i tisdags till mamma och en ljuslykta/hyacintvas a la snöbollar, en idé som jag snodde från senaste numret av Lantliv=) Kramar

Svar: Mmm. Det ÄR svårt. Är det den som heter "Eldröd" som ni har? Här är ett fat som jag gjort med den glasyren: http://tomtensdotter.se/2012/december/ett-grundrecept-sex-sorters-kola.html
Penslat glasyr har jag aldrig gjort. Det verkar svårt att få ett jämt resultat? Eller? Vet bara hur trixiga vissa glasyrer kan vara när man ska göra i ordning märken efter tången...

Just nu har jag precis glaserat adventsljusstaken och en pigljusstake. Nästa vecka får de flytta hem. Sen beskickade jag en mellanstor skål i förra veckan som jag blev sjukt nöjd med. Så håll en tumme för att den har överlevt skröjbränningen :-)
Erica AKA Tomtens Dotter

2013-11-14 | 22:24:23
Nilli säger:

Tack så himla mycket för din länkkärlek! Din blogg är min största inspiration, jag känner också att vi har en del gemensamt! Detta betyder jättemycket för mig! Tack! :)

Svar: Du förtjänar det, din blogg är super! Ovanligt att bloggar är så bra redan från dag 1, men din är verkligen en sån. Och TACK! Det värmer otroligt <3
Erica AKA Tomtens Dotter

2013-11-15 | 18:43:36
Bloggadress: http://ximasbynilli.blogspot.se/

Lämna gärna en kommentar:
Jag besvarar dina kommentarer här så snart jag kan. Om du uppger din mailadress får du även mitt svar via mail.

Dock tycker jag att det är stentråkigt med kommentarer i stil med "Hej, kom och titta på min blogg!" Det betraktar jag som spam. Läs istället inlägget, och skriv en kommentar om det du just har läst. På så sätt blir jag förmodligen intresserad av dig och kikar in i vilket fall som helst ;-)

Ha en bra dag.
Kram Erica

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback