Julig lunch, norrlandsstyle!
En sak som jag verkligen saknar här i Stockholm är att kunna gå in i en vanlig matvarubutik och köpa en burk kalvsylta. Det är sån lyx som jag inte har kunnat göra sedan jag flyttade ifrån Kramfors. Det finns nämligen bara en enda kalvsylta som är ätbar, och det är den från Nyhléns (eller Nyhléns Hugossons som de numera heter).
När syster var ner för några veckor sedan hade hon med sig en burk. Lycka! Idag blev det tunnbröd med skinka och senap, några skivor kalvsylta och en flaska Zeunerts. Det är HÄRLIGT med tomtesemester!!
På tal om senap: Det är toppen att ha några burkar hemgjort senap på lut i kylen till glöggfesterna i december. Perfekt gå-bort-present. HÄR finns ett bra recept på en grov och sötstark senap.
Kommentarer
Greyerzer säger:
Du kan gärna få mitt recept på sylta. Den är visserligen gjord på fläsklägg, men den är väldigt god! Har just nu kokt lägg och grönsaker, så går det snabbare att förbereda syltan till jul.
Svar:
Erica AKA Tomtens Dotter
SwedishCornerDownUnder... Pernilla säger:
Jamen, den kalvsyltan kommer jag ihåg. Den brukade vi alltid ha på julen. Jag kommer från Bjästa, söder om Ö-vik :) Nu gör jag min egen kalvsylta eftersom det inte finns nån alls här på affärerna... Kram från Australien♥ ~Pernilla
Svar:
Erica AKA Tomtens Dotter
SwedishCornerDownUnder... Pernilla säger:
... jag har bott här i Australien i 12år :) Lyckan när jag gjorde min första kalvsylta för några år sedan är obeskrivbar :D Kram
Svar:
Erica AKA Tomtens Dotter
Trackback