Inspiration: adventsljusstakar i mängd

För en dryg vecka sedan visade jag upp några av tidigare års adventsljusstakar, och uppmanade er att skicka in bilder på era. Och det har ni gjort. Stort tack för alla bilder, det har varit jättekul att se! Och nu har tiden kommit för att visa upp dem för er också!
 
 
Först ut i inspirationskavalkaden är Therese med bloggen Sockenvägens Söta. Här är adventsljusen placerade i en ljusstake med tillhörande glaskub. Kul idé, då kan man variera innehållet år för år. För den som vill se mer detaljbilder på ljusstaken: klicka HÄR
 
 
Karoleen bidrar med en ljusstake från Dubai som är allt annat än traditionell. Galet söt, och dessutom gillar jag idén med fyra separata ljusstakar som hör ihop. Nu är det ju långt till Dubai, men man kan ju ta efter idén med andra medel. Det kanske blir ett keramikprojekt till nästa år - med snögubbar? Kan även vara en idé att använda udda ljusstakar som står i skåpen eller har loppats för en billig penning. Spraymåla dem så att de har samma färg, dekorera med ett band och en grankvist så att de håller ihop utseendemässigt.
 
 
XiMas by Nilli bidrar med en ljusstake som är traditionell, men ändå väldigt originell. En tung gjutjärnspjäs som hon fyller med mossa, kvistar och snittblommor. Variationsmöjligheterna är oändliga och med alla tusentals nyanser som finns på blommorna går det garanterat att färgmatcha - eller bryta av - mot sitt eget hem.
 
 
Helen med bloggen Helens Pyssel & Papp har scrappat sina adventsljus. Att de innehåller två av mina favoritdekorationer (snöflingor och polkagrisar) gör det hela ännu bättre :-)
 
 
Ulla julbloggar från vårt östra grannland på bloggen Jouluni. Förra året gjorde hon en adventsljusstake av is. Grymt läckert tycker jag! Blir lite sugen på att göra en sån själv - om det bara blir minusgrader nån gång... HÄR finns en beskrivning om någon annan blev inspirerad. Google translate är en bra vän i sådana lägen :-)
 
 
Sist ut är Louise med bloggen Julkulan. Louise har en klassisk adventsljusstake med renlav och flugsvampar. Ibland är det helt rätt med det enkla och det traditionella!
 
Stort tack till er alla! Jättekul att jag fick låna era bilder :-) Hoppas att någon hittade lite inspiration här!
 

Kommentarer
Anna säger:

Fina ljusstakar! Den av is var ju bara så kul :) Själv har jag alltid med mossa och svampar. Tycker själv att det är lite tråkigt, men kan samtidigt inte riktigt med att ändra. Är knäppt traditionsbunden och vill liksom ha det som det alltid varit.... Vi har alla våra issues ;)

Svar: Men det ÄR fint med de traditionella ju.
Erica AKA Tomtens Dotter

2013-11-18 | 09:23:17
Bloggadress: http://palandetmotskogen.blogspot.se
Sara på Vardag.nu säger:

Vad kul att se lite variation på olika adventsljusstakar. Jag har en i något betongigt som jag tycker mycket om förutom att den är någon mellanstorlek - alla ljus är antingen alldeles för små eller lite för stora... Får karva ner dem nertill varje år :p

Svar: Åh vad trist när såna saker blir fel! Det är ju sånt som bara SKA funka :-(
Erica AKA Tomtens Dotter

2013-11-18 | 12:22:50
Bloggadress: http://vardag.nu
Linda / Candy Christmas säger:

Åh så fina.... fast.. jag ska ju inte ha någon, som jag sagt tidigare... haha...

Svar: Grinch grinch grinch ;-) :-D
Erica AKA Tomtens Dotter

2013-11-18 | 22:23:07
Bloggadress: http://www.candygirl.nu/candychristmas/
Nilli säger:

Oh, så fint! Is-staken är ju bara för läcker. Jag är lite kär i staken från Dubai också, så himla söt, ja jag råkar älska rosa... ;) Superkul med inspiration!

Svar: Håller fullständigt med dig om båda! Tack för att du var med :-)
Erica AKA Tomtens Dotter

2013-11-19 | 23:13:45
Bloggadress: http://ximasbynilli.blogspot.se/
Sofia säger:

Så fina alla är :-D

Svar: :-)
Erica AKA Tomtens Dotter

2013-11-25 | 21:06:14
Bloggadress: http://lovejournal.blogg.se/
Anette säger:

Fin blogg och snygga foton, jag kan inte ha brinnande ljus.... katten är för nyfiken =)

Svar: Tack Anette. Och trist att inte kunna ha levande ljus - det är tur att det är precis lika mysigt med elljusstakar!
Erica AKA Tomtens Dotter

2013-11-25 | 21:12:30
Bloggadress: http://buzzadoran.blogg.se
G I N A ~ säger:

Gillar den längst ner mest :)

Svar: Ja, en riktig klassiker är aldrig fel :-)
Erica AKA Tomtens Dotter

2013-11-25 | 21:14:03
Bloggadress: http://kissen.se
Maja säger:

Alla var jättefina!

Svar: :-)
Erica AKA Tomtens Dotter

2013-11-25 | 21:20:36
Bloggadress: http://wearitall.blogg.se

Lämna gärna en kommentar:
Jag besvarar dina kommentarer här så snart jag kan. Om du uppger din mailadress får du även mitt svar via mail.

Dock tycker jag att det är stentråkigt med kommentarer i stil med "Hej, kom och titta på min blogg!" Det betraktar jag som spam. Läs istället inlägget, och skriv en kommentar om det du just har läst. På så sätt blir jag förmodligen intresserad av dig och kikar in i vilket fall som helst ;-)

Ha en bra dag.
Kram Erica

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback