Grattis Tomtens Dotter på 7-årsdagen!
-
Tärna ner smöret i det varma vattnet och låt det smälta.
-
Tillsätt baksirap och saffran. Låt svalna till ca 45 grader och blanda sedan ner ett uppvispat ägg.
-
Blanda ner mjöl/mjölk/jästblandningen succesivt medan degen blandas. Håll koll på slutet, degen är perfekt när den inte riktigt kan bestämma sig för om den vill fastna i bunken eller släppa kanterna.
-
Jäs i 30 minuter under handduk.
-
Baka ut bullar. Jäs en gång till i 30 minuter under handduk.
-
Pensla bullarna med vatten (inte ägg!) och grädda i 7-8 minuter i 200 grader
Lutar starkt åt en sådan sats till helgen då jag hoppas hinna baka, men prio är att göra advent å så småkakor, ett födelsedagskalas å lite tunnbrödsbakande står även på listan så man får se vad som hinns, men får man ingen mobiltäckning så har man lite tid att slå ihjäl kanske ;-P KRAM
Hej.
Jag,som bakade dessa bullar ett flertal gånger förra året, kan bara hålla med. Detta måste vara ett av de bästa saffransbröd som finns. Och tack för din braiga blogg som jag tittar in till dagligen.
Annette
GRATTIS på födelsedagen.. undra hur länge jag hängt med... ganska länge, tror jag minsann... Men inte mer än sex år i alla fall.. för det var då jag fastnade i blogossfären...
Jag testade detta recept förra året men lyckades tyvärr inte :( Degen jäste men när jag började arbeta med den så kändes den hård och kompakt och bullarna blev torra och tråkiga. Vad tror du det kan ha berott på? Gjorde dubbel sats, kanske blev det nåt krux där?
Testade dock att ha socker på sådär och det var kanongott! :)
Grattis! Din blogg är en av de julbloggar jag är mest förtjust i för att du har så bra blandning. Det är väl egentligen fel att säga julblogg eftersom du skriver om så mycket annat, skulle nog snarare beskriva den som en "mat-pyssel-allmänt-blogg med julkänsla". Hursom, ville bara säga grattis och keep up the good work!
ps. Blir faktiskt riktigt sugen att baka bullarna trots att jag inte äter vete. Får se om jag bakar ändå, bara för att det är skoj =D
Grattis till din fina blogg! Jag har följt dig sedan du hittade till min blogg, kan det ha varit för några år sedan :) Kram
Grattis till dig å bloggen, ni gör ett bra jobb=)
Inte illa med 7 år.
Grattis! Jag har ju hängt med ett bra tag, skulle tro sedan 2007 el kanske 2008. Du är en viktig del av julkänslan för mig! När du bara bloggade på vinterhalvåret förut, brukade jag hoppa in här med hämna mellanrum från sensommaren, för att hålla koll på när det började lacka mot jul. Din blogg, och när ett julforum jag hängde i vaknade till liv igen, var liksom startskottet på säsongen :)
Grattis på sjuårsdagen!
Grattis! Vad roligt att du hållt fast vid din blogg så länge. Hoppas jag också kan säga att min är sju år någon dag ;)
GRATTIS PÅ 7 ÅRSDAGEN!!!!
Kram så stor att det nästan gör ont ;-)
GRATTIS! Och aaaah, jag SKA göra bullarna i år!!!
Grattis!
Tack o lov finns det inga tecken på sju-års-kris, tvärtome. En helt härlig blogg!
Grattis får man väl ändå säga... :)
Grattis på 7 års dagen. Jag hinner inte heller läsa lika många julbloggar längre. Har dock några som jag brukar läsa och sedan i mån av tid brukar jag läsa några till
Grattis på sjuårsdagen och till en superb blogg, Erica! Sju år alltså, inte illa. Jag firar inte mer än 2 nu i vår någon gång.... :)
Stort Grattis, 7 år är minsann inte illa!
Jag blir ju lite sugen på att prova ditt saffransbrödrecept, kan det verkligen vara bättre än mitt?! ;)
De enda saffransbullar jag bakar numera! Står tom som "Tomtens dotters lussebullar" i min receptbok!
Och jag får väl erkänna, jag är en av alla de nya julbloggarna som poppat upp. Har följt dig länge, varit sugen på att själv julblogga nästan lika länge och nu äntligen vågat ta steget! :)
Grattis grattis på sju års dagen!!
Ser riktigt smarriga ut! Tror du att det går att halvera receptet? Bor nämligen själv, blir väldigt mycket bullar att fika upp annars! ;)