Baconlindade fikon med getost
DATUM: 2013-11-01
TID: 15:14:00
KATEGORIER:
Recept - smårätter/tillbehör;
TAGGAR:
Julblogg,
bacon,
fikon,
förrätt,
getost,
glöggfest,
ost,
snittar;
Nu börjar det bli dags att planera glöggfesterna. Och juliga middagar som inte är julmiddagar. Eller bara en härlig fredagsmiddag. Dessa fikon funkar toppen som en liten snitt till glöggen (bestick krävs, så det är kanske mer till glöggfesten i liten skala) eller som förrätt med lite ruccola. Den funkar även som en matigare sallad - vilket var precis vad jag gjorde häromdagen.
Skär av toppen på
fikonen, och skär sedan ett kryss i varje fikon - men skär inte hela vägen igenom, fikonen ska fortfarande hålla ihop i botten. Fyll dem sedan med
getost (jag använde
Chavroux, som är en bredbar getost) och linda runt 1-2 skivor
bacon. Det är även jättegott att använda gorgonzola till detta (spana in
HÄR)
Detta ska sedan tillagas i ugnen. 200 grader i ca 12-15 minuter. (jag börjar dock få en känsla av att min ugn är lite trött, så håll koll på de små rackarna efter 10 minuter om du vill vara safe...) När fikonen kommer ut ur ugnen så fick de en liten droppe Crema di Balsamico på toppen.
Beräkna 1 fikon per person om det ska ätas som förrätt eller snitt. Till en middag så blev tre fikon ganska lagom.
Men visst. Lillgrabben fnyser och tittar bort. Vill inte ha. Det kanske är så att detta mest uppskattas av vuxna. Eller så dömer jag bara andra barn efter barnet jag en gång var... Jag var 31 år gammal innan jag började uppskatta fikon... Dessutom ska man inte lägga för mycket vikt vid vad en porslinsfigur fnyser åt?
Kommentarer
Svar:
Dessa är systemkamerabilder. Dock har jag en supermobil. Korten i dessa inlägg tex är mobilbilder http://tomtensdotter.se/2013/october/har-och-nu.html
http://tomtensdotter.se/2013/october/chokladfestivalen.html
Samsung is da shit. Jag har en Galaxy S4.
Erica AKA Tomtens Dotter
Svar:
Ja verkligen. Det är en helt annan sak än torkade. Som att jämföra russin och vindruvor liksom. MUMS
Erica AKA Tomtens Dotter
Svar:
Detsamma till dig Therese!. Här sitter jag och sliter i vild förtvivlan med Halloweenoutfiten...
Erica AKA Tomtens Dotter
Svar:
Prova! Färska är verkligen jättegoda. De brukar ha billiga nu, 4 för 10 kr, så gillar du dem inte så är det inte hela världen heller. Gillar att göra en brie/salamimacka och ha skivade färska fikon ovanpå :-)
Erica AKA Tomtens Dotter
Svar:
Det är jättegott :-) Testa vettja!
Erica AKA Tomtens Dotter
Svar:
Det är väääääldigt smarrigt :-)
Erica AKA Tomtens Dotter
Svar:
Gör det! Berätta gärna vad du tyckte om du testar :-)
Tack, och detsamma till dig!
Erica AKA Tomtens Dotter
Svar:
Det är supergott!!
Erica AKA Tomtens Dotter
Svar:
Åh kul att du gillade det! Kram på dig
Erica AKA Tomtens Dotter
Trackback