Allting gott och alldeles för mycket

Så, mina vänner... Vad tycker ni om Edward Blom? Personligen har jag varit väldigt förtjust i honom ända sedan programmet Edward Bloms Gästabud sändes för några år sedan. Klassiskt, svulstigt och... Alldeles för mycket! För det är verkligen så han är. Han sparar inte på krutet. Eller grädden. Eller nånting alls egentligen. Förutom socker då. 
 
 
För några dagar sedan fick jag hem ett recensionsexemplar av hans nya kokbok Allting gott och alldeles för mycket. Efter en första genombläddring kan jag konstatera att den är väldigt Edwardiansk, vilket enligt mig är något bra!
 
Boken innehåller diverse olika kapitel så som Brännvinsbordet, Julens bästa, Oktoberfest, Vegetarianerna anfaller och För dig som har tjänstefolk. Det finns även kapitel om Studentminnen och Reseminnen. Det finns anekdoter från Edwards barndom och han berättar om hur hans intresse för mat alltid funnits, och hur intresset för matlagning grundlades redan i tidig barndom.
 
 
Boken är som sagt svulstig och överdådig. I oktoberfestkapitlet lagar man Haxe. Där ska man använda sig av 4 färska fläsklägg som ska väga minst ett kilo styck. Till 4 personer. Man får nog anpassa mängderna efter normala magar när man testar receptet :-)
 
Studenten Edward Blom åt gärna vaktel. Och entrecote. Kanske inte den normala kosten på en skral studentbudget? Men det kan ju ätas av folk som inte studerar istället.
 
Som kokbok är den intressant. Nu har jag bläddrat igenom den ett flertal gånger och läst en del kapitel rakt igenom. Den innehåller en hel del recept som jag blev sugen att testa. Sen innehåller den en hel del andra recept som lämpar sig mest som lektyr. Men som helhet: en väldigt härlig bok, både att läsa och att testa recept ur. Skulle säga att detta är en bra julklapp till den matlagningsglade mannen.
 
Slänger dock in en liten varning för bokens sista kapitel om Fyllehunger och baksmälla. Så himla sexigt är det inte att se en bakfull hårig man sitta och sleva i sig smält ost enbart iklädd linne...
 
 
Men handen på hjärtat... Hur kan man INTE älska en bok som innehåller meningen "Undvik att kombinera recept så det blir mer än 3 dl grädde per person, folk blir för dästa annars." 
 
Betyg:

Kommentarer
Sofia säger:

Haha, ja, sidan med den där smälta osten har vi läst om och tittat på ett antal gånger med skräckblandad förtjusning sen min pojkvän kom hem med boken efter öl&whiskymässan.

Har dock inte kikat igenom den så himla mycket mer men jag tror jag ska ge den en chans till. Jag gillar ju grädde, kött och ost (bland annat så klart) så det kan knappast bli fel tänker jag ;)

Svar: Ja just den sidan är lite otäck. Det är tur att den kommer sist i boken haha
Erica AKA Tomtens Dotter

2013-11-25 | 15:46:50
Bloggadress: http://sregloh.se
Therese Bjärstig säger:

Ha ha ha ha loooooove it, tror jag får önska mig den av tomten, lät som den var anpassad för mig :-D

Svar: Ge den till maken vettja ;-)
Erica AKA Tomtens Dotter

2013-11-25 | 20:37:27
Bloggadress: http://lurans.blogg.se/
Greyerzer säger:

Ja, tack för den recensionen. Den var väldigt upplysande, och kul skriven dessutom. Jag gillar också Edward Blom, men hans portioner är bara... för mycket.

Svar: Ja, de kan vara lite "over the top". Men han är så jädra skön, så det är bara att hänga med :-D
Erica AKA Tomtens Dotter

2013-11-26 | 10:29:07
Bloggadress: http://prinsessornaskokbok.blogspot.de/
Therese Bjärstig säger:

Smart! Vi har just satt i oss 800 gr fläskytterfilé i 6 dl grädde, en creme fraiche och en burk cantadoue + ungsrostad potatis i olja ;-P Så kaloriintaget är på topp! Helt i linje med denna bok *garv*

Svar: MUMS!!!
Erica AKA Tomtens Dotter

2013-11-26 | 18:14:17
Bloggadress: http://lurans.blogg.se/
Nilli säger:

Edward är ju bara för skön! Boken låter jättetrevlig, det känns som om den passar i kategorin "Önska i julklapp" då jag trots allt nog inte skulle köpa den själv det är ju så många böcker man vill ha (min bokhylla är dessutom sprängfull, så jag har egentligen inte plats för fler böcker!).

Svar: Haha han är underbar. Eller så avvaktar du bokrean? Det känns som en sån bok som kommer att komma där. (Inte för att det råder bot på platsproblemet, men ändå...)
Erica AKA Tomtens Dotter

2013-12-01 | 00:41:06
Bloggadress: http://ximasbynilli.blogspot.se/

Lämna gärna en kommentar:
Jag besvarar dina kommentarer här så snart jag kan. Om du uppger din mailadress får du även mitt svar via mail.

Dock tycker jag att det är stentråkigt med kommentarer i stil med "Hej, kom och titta på min blogg!" Det betraktar jag som spam. Läs istället inlägget, och skriv en kommentar om det du just har läst. På så sätt blir jag förmodligen intresserad av dig och kikar in i vilket fall som helst ;-)

Ha en bra dag.
Kram Erica

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback