Pigs in blanket, deluxe edition

Torsdag idag. Det betyder att det är fredag imorgon. De flesta brukar vilja ha en fredagsmiddag som är god, men med minimal ansträngning. Här kommer därför ett recept som uppfyller dessa krav. Smaklig måltid!
 
 
Inspirationen till detta recept kommer från TV-programmet Fabulous Baker Brothers. Gillar det skarpt. Ikväll 22.00 på kanal 9 för dig som inte vet vad jag pratar om.
 
Pigs in blanket, deluxe edition
1 förpackning smördeg på rulle
300 gram färsk salsiccia, chorizo eller nån annan god RÅ korv.
2 dl riven ost med lite styrka och smak
 
1 röd eller gul lök, finhackad
3 vitlöksklyftor, finhackade
Soltorkade tomater, finhackade
1 msk chilisås, salsa eller liknande
 
Gör så här:
  1. Sätt ugnen på 200 grader (eller anvisningarna på smördegsförpackningen)
  2. Fräs lök, vitlök och soltorkade tomater. Tillsätt chilisås. Ta av från värmen.
  3. Dela smördegen i två delar på längden så att du har två långa smördegsremsor.
  4. Fördela ut osten över smördegen, men lämna kanterna fria.
  5. Tryck ut korvsmeten från fjälstren, och blanda med lökfräset.
  6. Fördela ut korvblandningen över osten. Vik ihop degen och kläm ihop kanterna. Lägg på plåt med skarven nedåt. Toppa gärna smördegsrullen med lite chiliflakes.
  7. Grädda i ca 20 minuter. Servera med en sallad.
Gjorde även en vegetarisk fyllning till min vän som inte äter kött:
Samma lökfräs som ovan, en burk champinjoner och en liten burk kikärtor. Mosade kikärtorna med gaffel, så att vissa var helt mosade, och andra lite grövre. Detta blandades med lite philadelphiaost och kryddades sedan med spiskummin. Och salt så klart. Sen samma tillvägagångssätt som ovan.
 
Vad äter du i helgen?

Kommentarer
Emma - 24 december säger:

Tack för din kommentar på min blogg fina du, den värmde verkligen i mitt hjärta! :) Dock måste jag säga att publiceringsdatumet blev helt tokigt. Det var nämligen så att jag och min sambo valde att gå skilda vägar strax innan jul, och julmyset bestod av ett flyttkaos mer än någonting annat. Så jag fann varken inspiration eller den rätta känslan för att fortsätta med bloggandet just då. Livet går vidare, och till årets jul kanske det lockar att julblogga igen! :) Hoppas du har det riktigt bra!

Svar: (Har haft fel på datorn, därav att det tagit nästan en månad att svara)Förstår att julkänslan kanske inte var där den skulle... Men hoppas att det var ett bra beslut, och att det känns bra nu! Även om det aldrig är roligt när man är mitt i det hela, så brukar det ändå vara förtvivlan precis före ett uppbrott - sen byts det mot en kombination av lättnad och vemod...
Erica AKA Tomtens Dotter

2013-03-15 | 22:33:30

Lämna gärna en kommentar:
Jag besvarar dina kommentarer här så snart jag kan. Om du uppger din mailadress får du även mitt svar via mail.

Dock tycker jag att det är stentråkigt med kommentarer i stil med "Hej, kom och titta på min blogg!" Det betraktar jag som spam. Läs istället inlägget, och skriv en kommentar om det du just har läst. På så sätt blir jag förmodligen intresserad av dig och kikar in i vilket fall som helst ;-)

Ha en bra dag.
Kram Erica

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback