Enkelt småplock. Till festen eller mellomyset!?

För ett par veckor sedan (usch vad tiden går fort, part 2) så bad Sofia mig om hjälp inför ett partaj hos henne. Uppdraget var att fixa "festplock" till ca 30-40 pers. Budget: 6-800 kronor, och att vi med gemensamma krafter skulle kunna slänga ihop det på festdagens förmiddag utan att slita ut oss.
 
 
Först och främst och godast: Salamisnurror med färskost.
Inspirerad av Linda/Kryddburken testade vi dessa enkla snurror. Dela en gurka på hälften och skär bort ändarna. Skär tunna skivor från långsidan med mandolin eller osthyvel. Lägg på en halv skiva salami och en klick färskost. Snurra ihop till en rulle och fäst med tandpetare.
Vi använde pepparsalami och Cantadou 4 peppar. Och om du ska skiva gurkan med osthyvel: tänk på att välja en ganska smal gurka.
 
I bakgrunden:
Vitt bröd med mozarella, lite olivolja som smaksatts med chili och basilika. Coctalitomat och tandpetare.. Enkelt och gott och det vi valde som "neutralt inslag" OM det skulle finnas folk med kinkiga smaklökar på festen...
Till höger skinksnurror så som de görs till glöggfesten. Men de funkar ju bra andra tider på året med - speciellt om man gör på rökt skinka istället för kokt.
 

Vi gjorde ett rejält lass med hoummus. När jag säger "rejäl" så menar jag alltså att vi gjorde på 3 stora burkar kikärtor. Det blev en full BigPack-låda :-) Jag har absolut ingen som helst koll på måtten, men... Mixa en burk kikärtor med lite tahini, ett par pressade vitlöksklyftor och färskpressad citron. Tillsätt olivolja till önskad konsistens. Salta lite. Sen, för att få en liten twist på det hela, så kryddade jag med massvis med finhackad basilika.
 
Dessutom en ädeloströra: Lika delar ädelost och philadelphiaost blandas. Man behöver inte bekymra sig om att få röran alldeles slät - jag tycker att det är gott när det blir lite bitar av ädelosten. Om man råkar ha en skvätt sherry eller portvin i barskåpet så kan man med fördel ha i nån matsked för att få det hela lite krämigare. Eller så kan man ta lite neutral matolja.
 
Till det så serverades olika sorters små knäckebröd och kex.
 
 
Detta kompletterades med lite ytterligare plock: druvor, physalis, olika sorters oliver och min absoluta favorit: hela kaprisbär.
 
Uppdraget slutfört, och inom budget. Alla nöjda och glada, mätta och belåtna. Jag rekommenderar verkligen salamisnurrorna, för de var enkla att göra och verkligen hur goda som helst. Kanske redan till helgens mellomys?

Kommentarer
Anonym säger:

Mumma! Tar dig på orden å ska testa salamisnurrorna vid tillfälle :-d Trevlig helg! KRAM

Svar: Do it, baby! Sent kvällsmys för dig och maken när ungarna lagt sig? :-)
Trevlig helg till dig med!

KRAM
Erica AKA Tomtens Dotter

2013-03-08 | 15:41:46
Bloggadress: http://lurans.blogg.se

Lämna gärna en kommentar:
Jag besvarar dina kommentarer här så snart jag kan. Om du uppger din mailadress får du även mitt svar via mail.

Dock tycker jag att det är stentråkigt med kommentarer i stil med "Hej, kom och titta på min blogg!" Det betraktar jag som spam. Läs istället inlägget, och skriv en kommentar om det du just har läst. På så sätt blir jag förmodligen intresserad av dig och kikar in i vilket fall som helst ;-)

Ha en bra dag.
Kram Erica

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback