Eftersom allt (fortfarande) blir godare med bacon!
Helgfrukost innebär att strutta runt i morgonrock i många timmar, dricka några koppar the och SEN... När man har vaknat ordentligt: äta bacon.
Förra helgen blev det detta: Gorgonzolafyllda fikon som lindats in i bacon. Enkelt, snabbt och väldigt gott. Funkar både till frukost, som snittar eller till en buffé. Om nån undrar vad som skymtar i bakgrunden så kan du spana in det HÄR.
Skär av toppen på fikonet. Skär ett kryss, men se till att botten fortfarande håller ihop. Pilla ner lite gorgonzola i skårorna och snurra en baconskiva runtom. In i ugnen, 200 grader i ca 10 minuter and then you're laughing!
Tror dessutom att detta skulle bli väldigt gott med chevre eller fetaost.... Nåväl. Det får bli en annan gång :-)
Kommentarer
UllanBullan testar säger:
Eftersom jag älskade dina baconvarianter som skymtar lite bakom i bilden så är det nog bäst att jag testar det här receptet också :-)
Svar:
Erica AKA Tomtens Dotter
Helena säger:
Alltså, jag är en bacon-junkie! Det är en råvara som jag höjer till skyarna. Det är en fin krydda att ha med när man steker annat kött.
Din lilla snitt ser ju fan, ja jag säger så, sjukt god ut!!
Ha en härlig helg!
Kram!!
Svar:
Erica AKA Tomtens Dotter
Ann-Sofi MATSAFARI säger:
Kunglig frukost!!! Snyggt blev det också:)
Svar:
Erica AKA Tomtens Dotter
Trackback