Godaste jordgubbssylten

Så här i sommartider kastas man ofta bakåt i tiden. Minnen av långa sommarlov som alltid tillbringades på stranden i solsken (För det fanns inga måsten. Och det regnade aldrig. Inte i minnet i alla fall...) Hallonbuskar i trädgården. Nykokt svartvinbärssaft. Farmor och farfars trädgårdsland med jordgubbar. Mormor och morfars krusbärsbuske...
 
 
 
Min mamma är en klok kvinna med bra smaklökar. Det visade sig bland annat i att hon lät bli att koka jordgubbssylt till vinterns pannkakor. Bra grej tycker jag, då jordgubbssylt ofta är på tok för söt, och jordgubbarna blir lite "slemmiga".
 
Istället gjorde hon jordgubbsmos. Sommar på burk, förvarad i frysen. Perfekt både till pannkaka och tårtfyllning. Mycket godare än sylt. Och enkelt som bara den.
 
Mixa jordgubbar och socker (efter behag). Häll upp på burkar. Klart och redo att frysas in.

Kommentarer

Lämna gärna en kommentar:
Jag besvarar dina kommentarer här så snart jag kan. Om du uppger din mailadress får du även mitt svar via mail.

Dock tycker jag att det är stentråkigt med kommentarer i stil med "Hej, kom och titta på min blogg!" Det betraktar jag som spam. Läs istället inlägget, och skriv en kommentar om det du just har läst. På så sätt blir jag förmodligen intresserad av dig och kikar in i vilket fall som helst ;-)

Ha en bra dag.
Kram Erica

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback