Godaste jordgubbssylten
Så här i sommartider kastas man ofta bakåt i tiden. Minnen av långa sommarlov som alltid tillbringades på stranden i solsken (För det fanns inga måsten. Och det regnade aldrig. Inte i minnet i alla fall...) Hallonbuskar i trädgården. Nykokt svartvinbärssaft. Farmor och farfars trädgårdsland med jordgubbar. Mormor och morfars krusbärsbuske...
Min mamma är en klok kvinna med bra smaklökar. Det visade sig bland annat i att hon lät bli att koka jordgubbssylt till vinterns pannkakor. Bra grej tycker jag, då jordgubbssylt ofta är på tok för söt, och jordgubbarna blir lite "slemmiga".
Istället gjorde hon jordgubbsmos. Sommar på burk, förvarad i frysen. Perfekt både till pannkaka och tårtfyllning. Mycket godare än sylt. Och enkelt som bara den.
Mixa jordgubbar och socker (efter behag). Häll upp på burkar. Klart och redo att frysas in.
Kommentarer
Trackback