Det växer så det knakar!

Jag är en sån som tuktar mina krukväxter. De som inte pallar att få vatten max en gång i månaden har ingen plats hemma hos mig. Sen blir det sommar. Då blir jag som förbytt. Här ska odlas. Drömmer om att någon gång ha ett växthus. Eller allra helst ett orangeri så klart. Där tomaterna kan växa ordentligt. Några vinrankor i taket kanske. Bord och stolar så att man kan förlänga sommaren. Och ha massvis med fårskinnsfällar och schyssta glöggpartyn på vintern. Som det alltid visas i minst ett av hemmen i de glossiga julmagazinen, ni vet :-)
 
Nu har jag inget orangeri. Inget växthus heller. Men jag har en uteplats i söderläge och här trivs saker och ting finfint. Även om det inte alltid går så snabbt som jag skulle vilja...
 
 
Chiliplantan har ca 20 frukter för tillfället. Och den blommar än, så fler lär det bli. Tyvärr har jag ingen aning om vad det är för chili... Lite trist när man shoppar på stan och de bara säljer "chili" och "tomatplantor" utan att specificera vad det är för sort. Men jag kommer snart att få veta om den är god eller inte, and that's all that matters.
 
 
Jag börjar tro att min mamma inte vet allt. För en vecka sedan var mina gurkor ungefär 3 cm. Då sa hon "När det väl har bildats gurkämnen, då går det fort." Jag tror att min mamma har fel. De är 3,5 cm nu... Tur att jag fick med mig en gurka hem från henne. Växthus är som sagt bra saker...
 
 
Jag odlar fyra olika sorters tomater. På bilden min favoritsort Wilma. Den ger mängder med små, söta coctailtomater. Dessutom har den en väldigt stabil stam = klarar blåst väldigt bra. Det är ett måste hos mig.
 
Utöver detta så växer det ett något som med tiden ska bli ett citronträd och mängder med smultron. Rosmarin och mynta. Det är lyxigt att bara gå ut i "trädgården" och plocka ingredienser till en mojito, tycker ni inte?
 
Nästa år ska jag driva upp plant själv. Hittade en jätterolig tomatsort som heter Vinbärstomater. Ska tydligen ge små söta saker i vinbärsstorlek. Perfekt att slänga en näve i salladsmatlådan utan att den blir vattning och blöt. Några olika chilisorter ska det också bli. Kanske nån sorts kål. 
 
Brukar ni odla?

Kommentarer
Katarina säger:

Härligt att kunna odla själv. Det är något jag också skulle vilja göra. Men bor man i lägenhet utan balkong, blir det inte så mycket. Jag får istället gå på Bondens Marknad varje lördag :) Kram

Svar: Nej då får man nöja sig med en kruka basilika i köksfönstret... Men marknadsshopping är ju oslagbart. Så mycket att välja på och saker som man inte hittar i affären...
Kram
Erica AKA Tomtens Dotter

2013-07-27 | 12:53:07
Bloggadress: http://hovkonditorn.blogspot.com
Karin säger:

Hej, kul att du är tillbaka i bloggvärlden igen! Ser fram emot när dina inlägg börjar handla mer om juliga saker, även om jag gillar dina mat/växtinlägg också.

Svar: Hej Karin!Tackar, nu blev jag glad! Julinläggen lär nog dröja ett litet tag... Ska ha sommarsemester klart först i alla fall.
Keep hanging in there, girl ;-)
Erica AKA Tomtens Dotter

2013-07-27 | 15:25:25
Bloggadress: http://pyssel.kratos.se
Melody and Me säger:

Vad härligt att du är tillbaka och jag får ju dina inlägg i mobilen så jag missar ju inga! Men jag hoppas verkligen att det tar ett tag innan
du börjar med julen för just nu vill jag tro att sommaren varar i evighet!
Sommarkramar
M.E och Melody skickar en puss så förstås!

Svar: Tack för det :-)Och jo... Julen dröjer ett tag. Även om jag funderar på att värma en liten glögg nu faktiskt.
Erica AKA Tomtens Dotter

2013-07-27 | 17:53:06
Bloggadress: http://melodyshihtzu.blogspot.se
Sofie säger:

Vilken kul idé med vinbärstomater! Det hade jag aldrig hört talas om förut. Själv odlar jag bara jordgubbar, lite smultron och kryddor. :)

Svar: Men det är väl inte så bara? :-)
Erica AKA Tomtens Dotter

2013-07-28 | 11:34:40

Lämna gärna en kommentar:
Jag besvarar dina kommentarer här så snart jag kan. Om du uppger din mailadress får du även mitt svar via mail.

Dock tycker jag att det är stentråkigt med kommentarer i stil med "Hej, kom och titta på min blogg!" Det betraktar jag som spam. Läs istället inlägget, och skriv en kommentar om det du just har läst. På så sätt blir jag förmodligen intresserad av dig och kikar in i vilket fall som helst ;-)

Ha en bra dag.
Kram Erica

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback