Rödingsrullader

Jag har ju många gånger pratat om att min mamma och min syster är fantastiskt duktiga i köket. Men är inte lika säker på att jag har pratat om pappas bidrag: han fixar hem fina fiskar. Röding, öring, lax mestadels.
 
Favvofirren är röding.  Till nyår skulle vi även ordna mat till en icke-köttis, och åkte det fram en pappafiskad fin firre ur frysen. Dock inte nedanstående fisk, den har jag raggat upp på nätet eftersom jag glömde att fotografera...

[Bildkälla]
 
Häromdagen bjöd jag på ett recept som jag ätit, men aldrig lagat. Idag tänker jag göra tvärtom: bjuda på ett recept som jag lagat, men inte smakat. Men Mia sa att det var jättegott, och det SÅG jättegott ut, så jag måste skriva ner det för att minnas tills nästa gång jag får en laddning fisk av kära far :-)
 
Till en portion behövs två små rödingsfiléer. Lägg dessa på varsitt plastfolie. Salta, peppra och droppa på lite citron. Gör en färskoströra och bred denna på fisken. Jag använde en rejäl matsked philadelphia, ½ tks sambal oelek och en skvätt citron, men här finns ju utrymme både för kreativitet med andra kryddningar, men även för förenkling - man kan så klart använda en redan smaksatt färskost. Cantadou pepparrot borde passa utmärkt... 
 
Rulla sedan ihop fisken från kortsidan. Ta hjälp av folien för att se till att rullen blir riktigt tight, och vira sedan ihop ändarna som på en smällkaramell. Kör fisken i ugnen i 150 grader i ca 10 minuter.
 
Har man inte tillgång till röding så borde det funka alldeles utmärkt att göra detta med exempelvis rödspetta. eller nån annan fiskfilé i samma storlek.
 
Ett recept kvar att skriva om från nyårsfirandet: Hummer- och rödingsoppa med saffransayoli. Det gjorde med andra ord inte så mycket att jag är katastrofalt dålig på att filéa fisk när svinnet kunde användas i soppan. Men mamma, jag vill fortfarande att du lär mig att filéa fisk... Ska skriva ihop receptet så ska ni få detta nån av de närmsta dagarna.
 
Önskar en alla en riktigt trevlig fredag!

Kommentarer
Tomtemor säger:

Med nöje ska jag lära dej filéa fisk.

Svar: Puss mamma :-)
Erica AKA Tomtens Dotter

2013-01-11 | 09:17:21
Therese säger:

Jupp, en variant av detta med philadelphiss sweetchili och purjo brukar jag göra, såååå gott! Måste nog på pappa å tigga mer fisk, mitt lager är snart slut... å ang tysnaden så beror den på att mina sjuka barn är lite för friska, dvs full fart och en mamma som snart är kcnäckt ;-P KRAM!

Svar: Det låter jättegott! Det måste jag testa nån gång (när jag fått mer firrar från kära far...)
Erica AKA Tomtens Dotter

2013-01-11 | 11:04:33
Bloggadress: http://lurans.blogg.se

Lämna gärna en kommentar:
Jag besvarar dina kommentarer här så snart jag kan. Om du uppger din mailadress får du även mitt svar via mail.

Dock tycker jag att det är stentråkigt med kommentarer i stil med "Hej, kom och titta på min blogg!" Det betraktar jag som spam. Läs istället inlägget, och skriv en kommentar om det du just har läst. På så sätt blir jag förmodligen intresserad av dig och kikar in i vilket fall som helst ;-)

Ha en bra dag.
Kram Erica

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback