Potatispizza. Eller nåt sånt
Min vän Karro är grym på att laga mat. Oavsett om det gäller att styra upp en festmåltid á la finkrog, traditionell husmanskost eller att fixa något snabbt och enkelt. Gårdagens middag inspirerades av Karro.
Starta ugnen på 225 grader. Pensla tortillas med olivolja och bred ut tunnt skivad rå potatis (jag skivade med osthyveln...) Salta. Sprid ut lite rödlök och hackad röd chili ovanpå. Ställ in "pizzan" i ugnen i ca 10 minuter. Toppa den färdiga pizzan med hyvlad parmesan, ruccola och lite mer olivolja.
Om man hade fått denna hos Karro så hade detta serverats som snittar, inte som middag. Potatisen varit mandelpotatis, osten hade varit Wästerbottensost och dessutom hade det åkt på lite smörstekta kantareller efter att pizzan kommit ut ur ugnen. Det är hur gott som helst, men tyvärr hade jag inga kantareller så det fick gå ändå - och det gjorde det :-)
Kommentarer
FLipfloppan säger:
..och matbloggandet fortsätter. Inte mig emot, min dator har varit halvdöd, men är helt klart på bättringsvägen nu, vilket är skönt. Smart att skiva på rå potatis på det viset, blir nog ett test till helgen kanske. Och vi hade faktiskt också toppenväder i söndags, bästa vinterdagen på väldigt länge. Klem
Svar:
Erica AKA Tomtens Dotter
Katarina säger:
Mums, ser gott ut! Jag tycker att potatis på pizza passar bra! Kram
Svar:
Erica AKA Tomtens Dotter
Anna säger:
Ser gott ut! Och piggelinstunden ser underbar ut.Här har vi haft en hel del sol i veckan, men ner mot -20, och då blir det inte att man går ut alls.
Längtar efter vår nu så jag snart kryper ur skinnet! Älskar ju vintern, men just nu vill jag bara slå upp altandörren, sätta tårna i gräset och äta glass till humlesurr!
Svar:
Erica AKA Tomtens Dotter
Trackback