Potatispizza. Eller nåt sånt

Min vän Karro är grym på att laga mat. Oavsett om det gäller att styra upp en festmåltid á la finkrog, traditionell husmanskost eller att fixa något snabbt och enkelt. Gårdagens middag inspirerades av Karro.
 
 
Starta ugnen på 225 grader. Pensla tortillas med olivolja och bred ut tunnt skivad rå potatis (jag skivade med osthyveln...) Salta. Sprid ut lite rödlök och hackad röd chili ovanpå. Ställ in "pizzan" i ugnen i ca 10 minuter. Toppa den färdiga pizzan med hyvlad parmesan, ruccola och lite mer olivolja.
 
Om man hade fått denna hos Karro så hade detta serverats som snittar, inte som middag. Potatisen varit mandelpotatis, osten hade varit Wästerbottensost och dessutom hade det åkt på lite smörstekta kantareller efter att pizzan kommit ut ur ugnen. Det är hur gott som helst, men tyvärr hade jag inga kantareller så det fick gå ändå - och det gjorde det :-)

Kommentarer
FLipfloppan säger:

..och matbloggandet fortsätter. Inte mig emot, min dator har varit halvdöd, men är helt klart på bättringsvägen nu, vilket är skönt. Smart att skiva på rå potatis på det viset, blir nog ett test till helgen kanske. Och vi hade faktiskt också toppenväder i söndags, bästa vinterdagen på väldigt länge. Klem

Svar: Haha ja, men det är så svårt att låta bli att matblogga. Det känns liksom som om jag är egoistisk om jag låter bli att dela mina godsaker med er - om än bara på bild och text... Kram
Erica AKA Tomtens Dotter

2013-01-24 | 08:47:44
Bloggadress: http://paradisetvsburen.blogspot.se
Katarina säger:

Mums, ser gott ut! Jag tycker att potatis på pizza passar bra! Kram

Svar: Kram på dig Katarina! Nu har jag varit väldigt dålig på att svara på kommentarer sista tiden märker jag. Förlåt!
Erica AKA Tomtens Dotter

2013-01-24 | 09:47:47
Bloggadress: http://hovkonditorn.blogspot.com
Anna säger:

Ser gott ut! Och piggelinstunden ser underbar ut.Här har vi haft en hel del sol i veckan, men ner mot -20, och då blir det inte att man går ut alls.
Längtar efter vår nu så jag snart kryper ur skinnet! Älskar ju vintern, men just nu vill jag bara slå upp altandörren, sätta tårna i gräset och äta glass till humlesurr!

Svar: Hur har ni det nu då? Här har den gråa årstiden inträtt. Plusgrader, regn, snön är borta, och den snö som är kvar är grusblandad och brun. Jag längtar efter samma sak som du... Tänk att få känna gräs under fötterna igen....
Erica AKA Tomtens Dotter

2013-01-25 | 08:39:01
Bloggadress: http://trasslanna.wordpress.com

Lämna gärna en kommentar:
Jag besvarar dina kommentarer här så snart jag kan. Om du uppger din mailadress får du även mitt svar via mail.

Dock tycker jag att det är stentråkigt med kommentarer i stil med "Hej, kom och titta på min blogg!" Det betraktar jag som spam. Läs istället inlägget, och skriv en kommentar om det du just har läst. På så sätt blir jag förmodligen intresserad av dig och kikar in i vilket fall som helst ;-)

Ha en bra dag.
Kram Erica

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback