Pekingsoppa á la Pernilla
Pekingsoppa 6-10 port.
Denna soppa smakar verkligen som den gör på chinarestaurangerna! Propotionerna nedan gör den till en soppa med "mycket innehåll" så detta är snarare en middagssoppa än en förrättssoppa. Syrran har dessutom minimajs i sin version (som framgår av bilden, men inte av receptet!)
1 kilo kycklingfileèr el. 2 grillade kycklingar
2 stora purjolökar
2 burkar smala bambuskott (mr cheng)
(ev. vattenkastanjer & morötter)
1 flaska chilisås felix
2 hönsbuljongtärningar
lite soja
2-3 msk sambal oelek
c:a 2 liter vatten
maizena
- Tärna kycklinfileèrna, och småkoka 10 minuter, eller dela den grillade kycklingen
- Under tiden: bryn purjolöken, häll i chilisåsen, bambuskott, buljongtärningarna, Sambal oeleken soja m.m
- Häll i vattnet o låt koka upp, sila kycklingen från vattnet den kokat upp i.
- Nu småkokar allt, så red av med maizena (c:a 1/3 förpackning bör räcka).
- Smaksätt eftersom till en bra smak, tillsätt även lite socker, så den blir både stark o söt.
Ser gott ut!
Oj så gott! Det måste jag testa en dag!!
Önskar dig ett fantastiskt år! Och tackar för all härlig inspiration! Har lagt in en bild till dig på min blogg. Det är julgransfoten min far gjort eftersom han inte tycker de man får med plastgranarna är fina. Jag kommer troligtvis (åh, håll tummarna!) flytta till ett litet hus i skogen inom några månader, med ett jättestort vitmålat uterum. Tror det blir perfekt med den julgransfoten med min rosa julgran där! ;)
Lät inte dumt, är lite dålig på soppor så denna ska jag lägga på minnet.... å riven ingefära å blodapelsing låter toppen ,ska handla i morgon då Magnus kommer hem å avlastar i vabbträsket, så då ska jag sno ihop en taggtrådskur! :-D KRAM
Gott det låter. Tack för tipset!
Vilken läcker soppa!