Lax med thaismaker
1 msk sesamolja
- Sätt ugnen på 175 grader
- Riv ingefäran, pressa vitlöken och finhacka chilin. Pressa lime. Blanda sedan med sesamolja, soya och honung.
- Lägg laxen i en ugnsfast form och stryk på marinaden.
- Tillaga i ugn i ca 10-15 minuter, beroende på laxens tjocklek.
Hej Ica, vad kul att att jag hittat din blogg! Älskar mat, fint att få inspiration.
Jag brukar tillaga lax helt naturell och göra en kall sås med creme fraiche, mosad mango (typ en fjärdedels mango, resten hackar jag upp och har i salladen till), hackad röd chili, citron, salt och peppar. Och så sallad till, precis som du, med en thaidressing till. Men det är mest på sommaren vi äter det, så man kan grilla laxen.
Kram!
Det där receptet ska jag absolut testa!
Jag brukar saltbaka laxsida i grovsalt när vi är många.
Så enkelt och gott, serverar med kall sås, men ditt recept här verkar ju
betydligt roligare. Av någon konstig anledning gillar jag inte färska tomater till fisk, i övrigt kommer jag härma din sallad också.
Kram
Melodys matte
Min man fick en fiskrök i julklapp av sina äldsta döttrar, det är otroligt gott med rökt lax!
Vilken kul kryddning. Låter gott!