Bloggåret 2012 (part 2)

Hej då 2012, välkommen 2013. Igår bjöd jag på en "årskrönika" med ett gäng inlägg från förra året. Innan jag lägger 2012 till handlingarna så tänkte jag presentera lite statistik också.

Även i år har det trillat in besök från i princip hela världen (86 länder) och hade det varit lite mer besök ifrån Afrika så hade världskartan varit i princip komplett :-) Utöver Sverige så är Finland och USA flitigst förekommande här.  Mer udda engångsbesök kommer ifrån Aruba, Tunisien och Georgien.

Kartsummering från Google Analytics

Diagram över besökare från Google Analytics. Hrmm... Varför är det så mycket mer besök i slutet av året?

Totalt antal besök:
67.804 besök (perioden 2012-01-01)
55.162 besök (perioden 2012-09-08)
Jfr 2011: 23 363 besök (perioden 2011-09-08 - 2011-12-31)

Flest besök på en dag: 
1 148 besök, måndagen 5:e november
Jfr 2011: 473 besök, söndagen 27:e november (första advent)

Det blir kanske en lite skev jämförelse
eftersom jag inte hade Google Analytics hela året. Därav att jag skriver septembersiffrorna också. Dessutom: detta var första gången som jag bloggade hela året (nåja) och jag har gillat. det - även om jag led av bloggtorka emellanåt.

Bloggens glansdagar är så klart fortfarande hösten och vintern. En sak som varit annorlunda i år jämfört med tidigare år är att ni fortsatt komma hela december ut. I normala fall så brukar folk (och jag med) bli upptagna med verkliga livet i december, och det brukar definitivt visa sig i statistiken. Bloggbesökande är inte det som ligger högst på listan då. Men i år har ni hängt kvar, och det har glatt mig varje kväll. Men hörrni? 32.000 fler besök under perioden september till december??? Vad hände? Har jag skrivit så mycket bättre i år jämfört med förra året? Eller är det kanske som så att fler personer hittat hit eftersom det inte ENBART pågår jul här?

Låt oss titta på lite sökorden, så ska vi se om vi kan bli klokare:
Det mest googlade sökordet var Tomtens Dotter och olika varianter på detta. Runt 2 300 besöka hittade hit på det viset. Men annars så är det, precis som förra året, pepparkakshus (861) och slånbärslikör (296) som ligger i topp. Julblogg/julbloggar (188+38) och julstrumpa/julstrumpor (208+46) ligger också högt. Men det sökord som glädjer mig mest är Kramforsbullar med 136 sökningar. Har jag skapat ett begrepp måntro?

Så... Enbart julrelaterade sökord. Har ni någon aning om vad besöksökningen beror på så får ni gärna tala om det för mig :-)

Vilka är de mest lästa inläggen då? Ja, som ni kanske kan gissa av sökordsstatistiken ovan så... Inlägget om pepparkakshus är även i år det mest lästa inlägget med 2727 träffar. Men därefter så är det bara inlägg från 2012 i topp.
Saffransbullar med mandelmassa och apelsin. 1508 sidvisningar.
Rocky Road Fudge. 1477 sidvisningar.
Saffransbullar på Kramforsvis, 1259 sidvisningar.
Förvånande nog så hann Slowcooked oxfilé med duchesspotatis ta sig in på topp 10 med 750 sidvisningar. Detta trots att det bara hade 36 timmar på sig... Kan man gissa att folk letade sista-minuten-inspiration till nyårsmiddagen? :-)

Vet ni vad jag gillar mest med att blogga, förresten? Det är kommentarerna. Unikt va? Näe inte mycket. Men det värmer. Det värmer som bara den. När ni ger positiva hejarop om något jag keramikat eller pysslat. Eller när ni kommer tillbaka och berättar att ni testat något recept här och att ni gillar det. Herregud så fånigt glad jag blir då! Eller när ni frågar om saker. Som om jag skulle vara nån auktoritet haha. Jag är ju bara en julgalning som gillar att dricka glögg och koka kola liksom.

I alla fall: Tack för att ni finns ♥ Utan er så skulle det inte ens vara hälften så kul att blogga som det är! Nu är det dags för 2013 och jag hoppas att det blir ett bättre år än 2012. Nu menar jag inte att 2012 har varit dåligt. Inte på något sätt faktiskt. Men det verkar dumt att önska sig något som är sämre än det man har haft, eller hur? :-) Jag önskar alla er som läser detta ett riktigt underbart 2013!


Kommentarer
Ulla säger:

Ett riktigt gott nytt år 2013 önskar jag dig också. Ser fram emot många trevliga bloginlägg här, under hela året ;-)

Svar: Tack Ulla :-)Ja, jag kommer att hålla i i år igen som det känns nu!!
Erica AKA Tomtens Dotter

2013-01-02 | 19:07:52
Bloggadress: http://jouluni.blogspot.fi
Alexandra - Pysselmaniker säger:

Gud va roligt med statistik! Jag är kanske lite knäpp som bara älskar att grotta ner mig i Google analytics men men! Roligt att se hur du sett stigande besöksantal till bloggen, kanske folk som tipsar om dig och sedan nya besökare som tipsar vidare? :) Har du grävt lite i hänvisningsdelen? Kanske fler som länkat till dig 2012 än 2011? Kan tipsa om att även spana in "Vertyg för webbansvariga" från Google, tycker det är ett ganska schysst komplement till Google analytics :)
God fortsättning!

Svar: Statistik är grymt kul, så i sånt fall så är vi två som är knäppa :-) Började titta på det där "Verktyg..." men har inte haft tid att sätta mig in i det. Men jag antar att precis som med Analytics så måste man ha det ett tag så att det hinner samla lite data?
God fortsättning!
Erica AKA Tomtens Dotter

2013-01-02 | 19:27:35
Bloggadress: http://pysselmani.se
Maries strålande jul säger:

Ömskar dig också ett riktigt gott nytt år! Visst betyder kommentarerna mycket, att man inte sitter och skriver enbart för sig själv!

Svar: God fortsättning, Marie!
Och jo absolut! Sen att jag skriver främst för min egen skull - men jag hade haft mycket mindre foton om det var ENBART för mig. Och utan kommentarer så skulle vi ju inte "lära känna"varandra heller, för det gör vi ju till viss del. Jag tycker tex att jag känner dig och många andra bra mycket bättre än många bekanta.. Såna som är iperifirin av umgänget...
Erica AKA Tomtens Dotter

2013-01-02 | 21:22:02
Bloggadress: http://julen.gladers.net
Linda/candygirl säger:

Det är kul att kolla vilka sökord folk haft när dom tittat in... haha... Ibland är det dom mest underliga orden som har gjort att dom hittat mig..

Svar: Mmm... Bröst... Det är ett vanligt sökord hos mig (efter att ha uppmärksammat rosa bandet i två år...) Undra hur besvikna de blir? :-)
Erica AKA Tomtens Dotter

2013-01-03 | 00:02:27
Bloggadress: http://www.candygirl.nu
Marlene säger:

Hej, har följt dina inlägg sen tidigt i höstas, hittade dig på julbloggar.se. Och i mitt fall beror det på att jag i september införskaffade en smartphone och det blev så behändigt att surfa. Är en jultok så varje kväll har jag läst din blogg och deltagarna på Skansenträffens bloggar. Superkul! Dessutom fick min man för sig att grava lax till julbordet och då tog jag genast fram Systrarna Nilssons recept med whisky och rosepeppar. Blev väldigt gott, så Tack för allt - ska självfallet fortsätta följa dig!
/Marlene

Svar: Hej Marlene!
Tack för dina fina ord, för avtrycket och för att du hänger kvar :-) Kul att du testade laxen, den är en riktig höjdare :-)
Erica AKA Tomtens Dotter

2013-01-03 | 23:23:26

Lämna gärna en kommentar:
Jag besvarar dina kommentarer här så snart jag kan. Om du uppger din mailadress får du även mitt svar via mail.

Dock tycker jag att det är stentråkigt med kommentarer i stil med "Hej, kom och titta på min blogg!" Det betraktar jag som spam. Läs istället inlägget, och skriv en kommentar om det du just har läst. På så sätt blir jag förmodligen intresserad av dig och kikar in i vilket fall som helst ;-)

Ha en bra dag.
Kram Erica

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback