Stekta mackor med ost

Ska man åka skidor en hel dag så krävs det energi. Okej, nu åker jag bara från soffan, men att hetsa upp sig är ansträngande så det gäller att fylla på energidepåerna innan man sätter igång på allvar. Dags att plocka upp en favorit som mamma ofta lagade när jag var barn.
 
 
Stek ett par skivor formfranska på båda sidorna. Lägg på 3-4 skivor ost på varje brödskiva. Häll sedan på några matskedar vätska i botten på stekpannan och lägg på ett lock snabbt som bara den. Ta bort locket efter ungefär en minut, och nu har vattenångan smält osten. Krydda efter behag. Paprikapulver är toppen, men det var visst slut, så det fick bli örtsalt istället.
 
Vätska: tja... Finns det en skvätt vitt vin i kylen så är det utmärkt. Äter man detta till lunch eller kvällsmat och tänker dricka en öl till så kan man gärna öppna ölen redan vid matlagningen och använda den. Annars duger faktiskt kranvatten alldeles utmärkt.
 
 
Servera med stekta ägg och tomater. Nu orkar man en hel dag i TV-soffan. Eller i verkliga livet för den delen :-)

Kommentarer
Katarina säger:

Mums, det här ser och låter gott! Kram

2013-02-09 | 10:24:23
Bloggadress: http://hovkonditorn.blogspot.com
Lena säger:

Den varianten måste jag testa! Ungarna älskar när jag steker mackor, men att ha på vatten så osten snabbt smälter måste prövas. Men brödet suger inte upp vätskan då och blir lite sladdrigt???? Tack för kul blogg förresten! :) /Lena

Svar: Nej då. Inte om du inte ÖSER på vätska. Ett par matskedar hinner börja förångas direkt när vätskan träffar stekpanan. Men häller man för mycket, ja då blir brödet geggigt.
Tack för dina fina ord Lena. Det värmde fint så här i vintermörkret :-)
Erica AKA Tomtens Dotter

2013-02-10 | 06:20:49

Lämna gärna en kommentar:
Jag besvarar dina kommentarer här så snart jag kan. Om du uppger din mailadress får du även mitt svar via mail.

Dock tycker jag att det är stentråkigt med kommentarer i stil med "Hej, kom och titta på min blogg!" Det betraktar jag som spam. Läs istället inlägget, och skriv en kommentar om det du just har läst. På så sätt blir jag förmodligen intresserad av dig och kikar in i vilket fall som helst ;-)

Ha en bra dag.
Kram Erica

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback