Quesadillas
Ofta efter en tacomiddag så är det ett par tortillas över. Och nästa gång man ska äta tacos så köper man nya bröd och glömmer bort att det ligger ett par i frysen. Plus ett par till. Plus ett par till... Botemedlet heter Quesadillas. Enkelt som en lunch eller middag för en person. Lagat och klart på 10 minuter, och ett perfekt sätt att ta tillvara på rester i kylen.
Till en quesadilla behövs 2 tortillabröd och ca 1 dl riven ost. Jag gillar dessutom att blanda osten med ett uppvispat ägg. Sen är det bara att gå på jakt i kylskåpet och hitta lämpliga saker att hacka ner i ost/äggblandningen. Typ gårdagens överblivna köttbit. Eller lite skinka. Kokt potatis? Lök är ju alltid gott. Sen så är det bara att krydda upp det hela så att det passar med vad man har stoppat i quesadillan. I min mun innebär det i princip ALLTID röd chili och svartpeppar.
Hetta upp en stekpanna utan fett. Lägg ett bröd i stekpannan. Häll på ost/äggblandningen och lägg på det andra brödet. Stek tills brödet fått fin färg, osten börjat smälta och ägget börjat stelna. Vänd på hela härligheten och stek den andra sidan.
Sen är det bara att njuta :-)
Titta in imorgon med vettja. Då serverar jag en söt dessertquesadilla. Till dess: ha en bra dag.
Kommentarer
Katarina säger:
Quesadilla är gott och det är bra när man kan fylla dem med vad som finns i kylen! Kram
Svar:
Erica AKA Tomtens Dotter
Linda/Candygirl säger:
Hmmm.. så smidigt. Har jag aldrig testat. Men det kanske vi måste göra nån gång.
Trackback