Om att piffa upp tillvaron för någon annan. För dig kanske?

Världen är full av full av fantastiska människor och fantastiska idéer. I det verkliga livet är det inte alltid okej att vara en fantastisk människa, eller att ha fantastiska idéer. Det finns alltid någon gnällspik som tycker att man tar för stor plats, att man tror att "man är något".  Och det är man ju. Du, jag och vi allihopa. Vi är något. Vi är någon. Vi är fantastiska på vissa sätt, och mediokra på något annat sätt. Du på ditt sätt och jag på mitt.
 
På våra bloggar är det annorlunda. Här är det okej att kliva fram och slå sig för bröstet och plocka fram alla bra idéer som finns. Ens egna idéer eller någon annans fiffigheter. Vi inspireras av varandra. Vi berömmer varandra när någon gjort något bra, och skickar uppmuntrande och peppande klappar på axeln om nån har en dålig dag och behöver ryckas upp. Vi skickar presenter till folk vi inte känner på annat sätt än via bloggen, bara för att. Bara för att "denna skulle verkligen passa hemma hos X" eller "Y verkade låg och behöver muntras upp". Och vi får samma bemötande tillbaka.
 
Jag gillar det. Jag gillar det skarpt. Ni är vänner jag ännu inte känner. Ni muntrar upp min dag med fina kommentarer och positiv energi.
 
En underbar bloggidé är "Pay It Forward". PIF. Det är en såndär grej som cirkulerat runt i bloggvärlden så länge att jag inte har en susning om vart den kommer ifrån ursprungligen. Men jag hade den på min blogg för över fem år sedan, och nu är det dags igen.
 
Tre goda gärningar för någon annan. Ni minns filmen med Helen Hunt, Kevin Spacey och John Bon Jovi? Där en ung pojke sprider tankesättet "When someone does you a big favour, don't pay it back. Pay it forward". Alltså: om du gör något bra för mig så ska jag tacka dig genom att göra något bra för nån annan. För att de positiva ringarna ska spridas extra mycket så ska man inte bara göra det för en person. Man ska göra det för tre. Denna idé har cirkulerat i bloggvärlden men nu med materiella ting. Vilket kan vara nog så trevligt.
 
Har du orkat läsa så här långt? Bra. Det är nu det blir roligt :-) Det handlar alltså om att skicka en sak till tre personer. De tre mottagarna ska sedan göra samma saker i sin tur. Ett positivt kedjebrev, men åt andra hållet skulle man kunna säga. Häromdagen dök denna idé upp hos Pia - Queen Of Kammebornia och jag var rask att haka på.
 
Pia kommer alltså att skicka en sak till mig. Vad vet jag inte. Det kan vara något köpt eller något hemgjort. Något som är fint att titta på eller som är gott att äta eller trevligt att läsa eller bra på något helt annat sätt. Jag vet inte. (Pia vet säkert inte heller ännu...)
 
Som tack för gåvan kommer jag att skicka något till tre av er. De tre första som kommenterar detta inlägg kommer att få något av mig på posten. Det kommer inte att ske imorgon. Det kanske inte sker nästa vecka heller. Men det kommer att ske under året. När du minst anar det :-)
 
Två krav dock: Du måste ha en egen blogg så att kedjan inte bryts. Och du får så klart inte bryta kedjan. Håll kedjan levande genom att ge någonting till tre andra personer inom det närmsta året. Ok?
 
Bra, då kör vi :-)

Kommentarer
Ulla säger:

Vilken härlig idé!

Har inte kollat om det redan fanns tre kommentarer, så det här blir spännande redan av den enkla orsaken. Tror att jag skall nappa på idé oberoende av vilket, kan ju påbörja en ny kedja i så fall :)

Ha en bra dag, jag blir lika glad varje gång jag tittar in här :)

Svar: Härligt att du är med Ulla :-)Mailar du din adress till mig på [email protected] så dyker det upp något. Nångång när du minst anar det :-)

Och tack för det! Och du gör mig glad med alla dina härliga kommentarer och pepp.

Kram på dig!
Erica AKA Tomtens Dotter

2013-02-07 | 15:51:16
Bloggadress: http://jouluni.blogspot.fi/
Ann-Sofi MATSAFARI säger:

Mig gjorde du verkligen glad när du skickade mig hibiskus-teet. Som jag hade längtat! TACK ÄN EN GÅNG FÖR DET! KRAM:)

Svar: <3
Erica AKA Tomtens Dotter

2013-02-09 | 13:00:42
Bloggadress: http://matsafari.matmolnet.se

Lämna gärna en kommentar:
Jag besvarar dina kommentarer här så snart jag kan. Om du uppger din mailadress får du även mitt svar via mail.

Dock tycker jag att det är stentråkigt med kommentarer i stil med "Hej, kom och titta på min blogg!" Det betraktar jag som spam. Läs istället inlägget, och skriv en kommentar om det du just har läst. På så sätt blir jag förmodligen intresserad av dig och kikar in i vilket fall som helst ;-)

Ha en bra dag.
Kram Erica

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback