Minnet av barndomens semlor
Jag vill helst inte ha dem alls. Om inte ma fixar dem. Det innebär en liten hembakad bulle med finhackade hasselnötter och grädde. Don´t like mandelmassa. F ö är det ju ett synnerligen smart upplägg på din keramikkurs. Jag har helt klart blivit inspirerad och ska börja med självtorkande lera och liknande från Panduro. En gång i tiden gick jag också keramikkurs, vilket såklart var väldigt roligt, men något hände och vi fick aldrig våra saker.. ja, ja. En dag kanske jag tar mig en kurs igen.
Åh semlor, detta magiska bakverk. Jag är inte så knusslig egentligen, jag tar semlor i alla de former. Men vill gärna ha bitar av mandel i massan och mycket kardemumma i bullen. Å så med varm mjölk, så klart!!
Kram!
Spelar nästan ingen roll hur semlan serveras. Jag äter den ändå! Gott!
Visst kan jag äta semlor...det är bara ett litet problen. Hos oss heter det fastlagsbulle :)
Bjuder man på semlor här förväntar jag mig en fylld...semla alltså det vad ni kallar för en fralla. Det är inte lätt alla gånger att umgås med er som bor i Sverige. Vi har visst olik betydelse för ordet gummi också...
Radergummi (sudd) är det som vi kallar gummi här. Det hade väckt en hel del munterhet när min kompis, som studerade på andra sidan viken, hade bett att få låna ett gummi under en förläsning...