Lunchmacka med chili och mozarella
Jag är lite seg idag. Sitter hemma framför skidskyttet när jag egentligen borde bege mig in i duschen och dra iväg. Just nu håller mina vänner på att dricka öl på lokala sunkpubar - en öl på varje station längst med blå linjen. Nåväl. Jag får ansluta senare :-)
Stekta mackor med mozarella
6 skivor formfranska
1 boll mozarella
Smaksätttare (tex. pesto, soltorkade tomater, tapenade, chilisås, whatever. Denna gång: kronärtskockspesto)
Kryddor (denna gång: örtsalt och finhackad röd chili)
2 ägg, uppvispat
Vetemjöl + salt + peppar
Smör till stekning
Gör så här:
- Kantskär brödet.
- Bred på "smaksättaren" på tre av mackorna men lämna kanterna rena
- Skiva mozarellan i tre skivor och lägg dessa på brödet. Krydda efter behag.
- Pensla på lite ägg på kanterna på mackan (klister...) och kläm sedan ihop kanterna så att de fastnar ihop med varandra.
- Doppa mackan i ägg, och sedan i vetemjöl.
- Stek på hög värme tills osten smält och mackorna blivit gyllenbruna
En boll mozarella blir perfekt till tre dubbla mackor, och så skär man smörgåsarna i trekanter. Beroende på hur hungrig man är så räcker det då till två eller tre personer. Nu var det ingen som skulle äta med mig idag, så jag halverade bollen och gjorde två mackor. Det blev lite för mycket mozarella - den hann inte smälta rakt igenom och bli sådär gosigt trådig och kladdig. Men gott ändå. En sallad till det, och nu är jag mätt i magen.
Ha en fin lördag!
Kommentarer
Ulla säger:
Vilken härlig idé, det blir "kvällsmat" ikväll. Och så bara älskar jag dina tallrikar, mormor hade likadana som det dukades med när det var fest. Blir så glad varje gång jag ser dem här :)
Svar:
Erica AKA Tomtens Dotter
Katarina säger:
Åh, vad gott det ser ut, mozzarella är ju så gott! Kram
Svar:
Erica AKA Tomtens Dotter
Lillgarden säger:
DET lät gott! Det MÅSTE jag testa sen när vi flyttat hem igen!
Svar:
Erica AKA Tomtens Dotter
Trackback