Chokladsås 1+1+1

Söndag. Vaknar med huvudvärk trots att kvällen tillbringades i en väldigt nykter soffa. Och jag var lika nykter jag. Lite orättvist tycker jag. Igårkväll njöt jag dock av andra saker: hemlagad rykande varm chokladsås och iskalla röda vinbär direkt från frysen.
 
 
Denna chokladsås är så himla enkel. Och görs av ingredienser som är stapelvaror i skafferiet. 1 del strösocker, 1 del kakao och 1 del vatten. Sen - om man vill - så kan man även tillsätta lite sirap, honung eller vaniljsocker. Men det är inte nödvändigt alls. Häll allt i en panna och ge det ett uppkok. Vispa hela tiden. Klart.
 
Såsen är rätt tunn när den är varm, men när den kallnat så är den tjock och trögflytande. Som vanlig chokladsås på tub. Och eftersom det inte är nån mjölk/grädde så håller den fint i kylen om det blir något över :-)
 

Kommentarer
Ulla säger:

Tack för ett underbart lätt recept, det här skall prövas näst gång det behövs chokladsås!

Svar: Visst är det bra? Och omöjligt att glömma eftersom det bara är lika delar. Det är nog 25 år sedan mamma lärde mig denna, och den är still going strong :-)
Erica AKA Tomtens Dotter

2013-02-10 | 13:39:33
Bloggadress: http://jouluni.blogspot.fi/
ida Wallberg. säger:

Hej vill du bli veckans blogg inför flera tusen läsare? anmäl dig då här.
http://sup3rb4tm4n.com/2013/february/vinnare-ny-omgang-2.html#comment

förlåt om du inte tycker om sånhär reklam, ha en fortsatt bra kväll!
kram

2013-02-10 | 21:16:02
Bloggadress: http://www.sup3rb4tm4n.com

Lämna gärna en kommentar:
Jag besvarar dina kommentarer här så snart jag kan. Om du uppger din mailadress får du även mitt svar via mail.

Dock tycker jag att det är stentråkigt med kommentarer i stil med "Hej, kom och titta på min blogg!" Det betraktar jag som spam. Läs istället inlägget, och skriv en kommentar om det du just har läst. På så sätt blir jag förmodligen intresserad av dig och kikar in i vilket fall som helst ;-)

Ha en bra dag.
Kram Erica

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback