Chili con carne
Operation frystömning pågår hemma hos mig. Det har varit väldigt skönt och praktiskt när jag har varit hemma sjuk några dagar att äta färdigmat ur frysen istället för att stå och laga mat. Chili con carne är en sån rätt, när jag lagar den så gör jag oftast dubbelt eller till och med tredubbelt. Det tar inte många minuter extra att steka mera köttfärs och hacka några extra lökar...
Chili con carne á la Tomtens Dotter
4 personer
600 gram kötttfärs
2 gula lökar
1 hel vitlök (eller efter behag)
1 påse taco kryddmix
1 burk salsa (styrka efter behag - jag kör hot)
1 stor burk kikärtor
1 stor burk kidneybönor
1 dl vatten (eller öl, men jag skulle inte öppna en flaska enbart för den sakens skull)
Salt och peppar
Till servering: hackad lök, tomater, gräddfil/creme fraiche. Nachos eller tortillas. Lite sallad kanske? Riven ost?
Gör så här:
- Fräs köttfärsen i omgångar. Flytta över till en större gryta vartefter och tillsätt tacokryddmixen och en liten skvätt öl eller vatten.
- Hacka lök och vitlök. Fräs detta och flytta sedan över till den större grytan.
- Tillsätt salsan och låt allt puttra några minuter
- Skölj bönor och kikärtor. Tillsätt dem och låt allt puttra ytterligare några minuter - bara så att bönorna blir varma.
Denna gång åt jag chilin som wraps - hade tydligen gjort en frysportion lagom för barn, inte för vuxna... Virar man in wrapsen i servetter lämpar sig detta utmärkt som TV-mat :-) Brukar portionsförpacka chilin i dubbla fryspåsar. Smidigt när man tar med sig matlåda på jobbet: då slipper jag bekymra mig om att få med själva lådan hem igen :-)
Kommentarer
Katarina säger:
Fylld tortilla blev det hos oss igår, så gott! Hoppas du mår bättre.
Helena säger:
Vilke härlig frystömning som kan ge sådan maffig rätt. Snyggt!
Ann-Sofi MATSAFARI säger:
Frystömning skulle jag med behöva en! Chili con carne, det är grymt:)
Lillgarden säger:
Annorlunda chili! Alltid gjort den min pappa gjorde till oss som små.. men alltid kul med nya vinklar och sätt :)
Trackback