Årets första skapelser och Nutelladagen

Idag är det nutelladagen. Visste ni det? Det finns dagar för tamigtusan allt nu för tiden :-) Om nån känner för att fira den dagen så kan jag rekommendera Nutellacookies. Ungefär en kvart från det att man börjar baka tills dess att kakorna når magen. Det är inte illa det :-)
 
 
Tisdagar är keramikdagar, det vet ni vid det här laget. Vi får väl se hur det blir denna gång dock. Jobbar idag efter några dagars sjukstuga, så jag får se hur jag känner mig när jag går hem från jobbet.
 
Här är ett par grejer som jag fick med mig hem förra gången. Ett drejat fat och en liten matchande skål. De gröna prickarna skapas med svart (ja, svart) glasyr som man stänker på genom att doppa en tandborste i glasyren och sprätta, sprätta, sprätta.
 
 
Det jag nästan gillar mest är undersidan. Det är den sista lilla pricken över i:t med en arbetad botten. Ikväll ska jag försöka mig på att dreja ett par muggar tänkte jag. Håll tummarna för mig :-)
 
Har förresten lite idéer inför påsk. Kommer ni ihåg äggskalen som jag gjorde i våras? Om inte så kan ni titta HÄR. Det skulle vara snyggt att göra prickiga ägg! Både enligt ovanstående princip men även med Evas favoritglasyr 2001... Klur klur klur... Nåväl. Det får mogna till nästa vecka :-)

Kommentarer
Therese säger:

Så snyggt!!! Ser fram emot att se dina muggar sen, för du kommer att göra superfina muggar är jag övertygad om! Har du tid och ork så testa att göra en mugg med en "polkakäpp" som öra, förstår du hur jag menar? Det är en idé jag fick i julas då jag hängde en käpp på en mugg utan öra å insåg hur julig en sådan mugg skulle bli.

Låter bra att man kan fråga dig om penssionsspar. Jag jobbar ju på universitet, statligt anställd. å är lite kluven till sparande i fond el försäkring, är mer inne på ett låst sparkonto av nått slag, då mian tidigare fondspar inte gett mersmak om man säger så... Får se om jag blir klokare i dag eller återkommer med massor av frågor!
KRAM

Svar: Polkagriskopphandtag låter skoj! Det blev några muggar drejade och imorgon är det dags att göra handtag - kanske jag återkommer till idén :-)
Erica AKA Tomtens Dotter

2013-02-05 | 10:19:28
Bloggadress: http://lurans.blogg.se
Linda/Candygirl säger:

Ja...prickiga ägg måste du göra.

Svar: Visst är det så! Jag börjar dock känna att det är lite tight med tid till påsk.. Men det kanske det inte är...
Erica AKA Tomtens Dotter

2013-02-05 | 13:21:06
Bloggadress: http://www.candygirl.nu
Anna säger:

Prickiga ägg låter jättefint! Ska bli spännande att se dina muggar också. Om du får för dig att göra någon äggskalsskål som i fjol för att sälja får du hojta till! Då står jag först i kö :)

Svar: Oj! Vad kul :-) Tror dock att det är lite tight med tid att hinna till i påsk, men om du är aspirant till nästa påsk så kan det nog gå att lösa :-)
Erica AKA Tomtens Dotter

2013-02-11 | 12:02:54
Bloggadress: http://trasslanna.wordpress.com

Lämna gärna en kommentar:
Jag besvarar dina kommentarer här så snart jag kan. Om du uppger din mailadress får du även mitt svar via mail.

Dock tycker jag att det är stentråkigt med kommentarer i stil med "Hej, kom och titta på min blogg!" Det betraktar jag som spam. Läs istället inlägget, och skriv en kommentar om det du just har läst. På så sätt blir jag förmodligen intresserad av dig och kikar in i vilket fall som helst ;-)

Ha en bra dag.
Kram Erica

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback