Här kommer en mångsidig receptskiss. Dessa stubbar fungerar perfekt som ett inslag på julbordet, men även som en liten snitt till nyårets champagnemingel. Gör rullarna på festmorgonen, men dekorera dem ganska nära serveringen.
Tyvärr kan jag inte erbjuda några mått, då detta var en spontangrej som jag gjorde till påskbuffén i våras och jag hittade bilderna när jag kollade vad jag fotograferat under vårens bloggtorka. Jag minns på ett
ungefär vad jag använde i alla fall...
Gör en röra genom att mosa kall kokt potatis med Philadelphiaost. Krydda (tex med lite pepparrot, dill, örtkryddor, citron eller vad som nu faller dig i smaken). Tärna ett äpple fint och blanda i potatis/färskoströran. Bred ut potatisröran på fyrkantigt mjukt tunnbröd (min favorit är Sarek) och lägg på skivad rökt lax. Rulla ihop till rullar. Hit kan man förbereda. Om rullarna görs på förhand: linda in dem i gladpack och förvara i kylen.
Vid servering: Skär varje tunnbrödrulle i "lagom" stora bitar. 7-8 stycken bitar av varje rulle är lagom. Bred på lite creme fraiche på toppen av rullen. Toppa med en bit citron, en klick rom och lite svartpeppar.