Saffransscones
- Blanda saffran med hett vatten. (om saffranet är hela saffranstrådar: stöt det i mortel först)
- Blanda socker, mjöl och bakpulver i en skål. Tärna smöret och "kläm ihop" mjöl och smör till en grynig och smulig massa.
- Blanda ner mjölk och saffransvatten och blanda till en smidig deg.
- Baka ut degen till 4 kakor och nagga dem. Jag brukar dessutom strö på lite råsocker om jag har det hemma, då blir det lite härligt "krisp" på ytan.
- Grädda 12 minuter 180 grader i varmluftsugn eller 200 grader i "vanlig" ugn
Imorgon blir det mera saffran. Sara, med den härliga matbloggen vardag.nu gästbloggar här och bjuder på ett smaskigt middagstips. Missa inte det.
Frukostlyx:)
Det åt vi också på första advent, faktiskt första gången jag gjorde saffransscones, men det blev supergott. Ingefära- och apelsinmarmelad låter galet gott till. Vi tog vanlig apelsinmarmelad som vi hade hemma...
Jättefina bilder! Gjorde att jag blev sugen på att testa saffransscones :)
Men vad gott det måste jag testa:)
Lär jag baka, ev redan i morgon. Idag gjorde jag saffransbullar, svor ve å förbannelse då jag inte trodde de jöste, men de blev de luftigaste och godaste jag någonsin bakat! Tre av dem ligger nu i min mage tillsammans med vinkokta musslor med vitlök och två glas vin, en röra utan dess like ;-D KRAM
Jag gjorde också saffransscones för ett tag sedan. Så gott!