Polkagrispraliner
Det pågår pralinverkstad i det Nilssonska hemmet. Och eftersom jag inte hinner göra några polkagrisar inför julen så får det bli praliner med färdiggjorda polkagrisar istället. Tur att familjen håller ställningarna, systersonen efterfrågade nämligen polkagristillverkning så det tillverkas där istället.
Polkagrispraliner á la Tomtens Dotter
15 praliner
100 gram vit choklad
Gör så här:
200 gram mörk choklad till pralinskalen
50 gram grädde
25 gram smör
1 dl krossade polkagrisar
Pepparmyntolja (Apotekets!) efter behag
- Temperera chokladen till skalen och gjut dem. Spara den överflödiga chokladen till bottnarna.
- Hacka den vita chokladen och lägg chokladen tillsammans med smöret i en skål
- Hetta upp grädden och häll den över smöret och chokladen.
- Rör till smeten blir slät. Blanda med de krossade polkagrisarna
- Smaka av med pepparmyntolja
- Häll upp tryffeln i en spritspåse och låt svalna till ca 27 grader.
- Fyll skalen med tryffel, men inte ända upp. Lämna lite utrymme till bottnarna. Låt stå nån timme i kylen (eller gärna över natten) innan bottnarna gjuts.
- Temperera chokladen till bottnarna, häll på pralinformen och skrapa av överflödet.
- Låt pralinerna stelna nån timme i kylen innan de tas ut ur formen.
Kommentarer
Trackback