Kan ni känna doften av jul?
1 ägg
- Sätt ugnen på 150 grader
- Lägg skinkan i en ugnsfast form, på en stor bit ugnsfolie (ska räcka till att täcka hela skinkan)
- Blanda kryddorna och stö dessa över skinkan. Linda in grisrumpan i folien och stick en termometer i den tjockaste biten.
- Tillaga skinkan i ugn tills termometern visar ca 65 grader. Den kommer att gå upp några grader till efter att den ha tagits ut ur ugnen, så bekymra er inte för att det verkar lågt :-)
- Höj ugnsvärmen till 250 grader
- Låt skinkan svalna något, skär sedan bort en del av svålen.
- Blanda ägg, senap och socker och pensla detta på skinkan. Strö över ströbröd
- Griljera i ca 10 minuter.
I år blri det en färdig som endast griljeras, men grämer mig liiiite på att jag då inte får gott spad att göra dopp i grytan i, men får väl köpa och doppa i köpespad, såg de fanns på tub! :-D
Vad spännande med kryddblandningen...det har jag aldrig provat, vår skinka steks utan kryddor...
Eftersom den riktiga julen firas hemma hos mamma och pappa så bemödar jag mig inte med att koka min egen skinka... Den färdigkokta är inhandlad idag och på måndag får den sin griljering. Om jag ska gå på den klassiska eller spejsa till det återstår att se...
Färdigkokt... ;-)
Okej, okej, jag erkänner. Finns fina färdiga att köpa. Bara att grilljera och så är det klart! Fusk? Nej, tidssparande.
/P
I mitt barndomshem var det kokt skinka som gällde. Nu är det ugnsbakad (eller vad det heter) som gäller, för så har maken alltid gjort och han är skinkgeneral i vårt hem. Båda delarna är gott tycker jag (märker ingen större skillnad), men det verkar vara bökigare att få upp flera kilo skinka ur en jättegryta än att ta ut flera kilo skinka ur ugnen på en plåt.
Japp tunnbröd ska man doppa, vört/limpa går fetbort, blig ju bara degit och läskigt ;-D
Kör min i ugnen! Dock aldrig tänkt på att man kan ha kryddor i...
Kör i folie i ugnen så köper sockersaltad eller rimmad skinka! Vilket alltid inte är det lättaste att hitta!
det bästa som finns är när man tagit ut skinka och griljerar sen en knäckemacka med varm skinka... mmm...
Nästan så man vill starta skinkan ikväll"