Julen 2013...

Nu är jag tillbaka i Stockholm sedan några dagar och det är dags att sammanfatta julen 2013. Återigen kan jag konstatera att adventstiden är mysig, men alldeles för kort. Det var mycket saker som jag ville göra men som jag inte riktigt hann med. Traditionell julgodiskväll och polkagrisbak var en av sakerna som fick prioriteras bort till exempel.
 
Årets julkalender:
Jag gillade Barna Hedenhös uppfinner julen. Det är ingen kalender som kommer att hamna på topplistan, men jag såg alla avsnitt.
 
Årets presenter:
Jag måste ha varit grymt snäll, för jag har fått så bra klappar. Det stora är att jag fått en massa presentkort på IKEA - så under 2014 kommer det att bli ett nytt kök!!!! Eller i alla fall nya köksluckor i det befintliga köket :-) Utöver det så fick jag lite småsaker - men riktigt bra småsaker. En fransk kokbok, tjocksockar med Pippi-mönster, en slickepott med inbyggd termometer, vilket kommer att bli fantastiskt till nästa års godisbak. Och ytterligare en skål till min Marimekkosamling.
 
 
Årets julbord:
Pust. Det blev ett välfyllt bord i år. Alla klassiker och ett par nyheter
  • 2 sorters ägghalvor (räkor/majonäs + romröra)
  • 8 sorters sill och strömming
    Inlagd sill, tomatsill, apelsinsill, wästerbottensill, löjromsill, sillsallad och nubbesallad. Rullströmming med rödvin
  • 3 sorters lax
    Wiskey- och rosepeppargravad, vanlig gravad, kallrökt.
  • 4 sorters sallader
    Potatissallad, rödbetssallad, mimosasallad och waldorfsallad.
  • 5 sorters kallskuret och syltor
    Julskinka, rostbiff, kalvsylta, rullsylta, grissylta
  • 3 sorters korv
    Hjortkorv, älgkorv och vildsvinskorv.
  • Det varma
    Omelett med kantarellstuvning, revbensspjäll och Jansson. Och potatis så klart.
  • Tillbehören, smör, bröd, senap, äppelmos, gravlaxsås.
Min syster, som är julaftonsgeneral, satt på juldagen och rationaliserade lite till nästa år. Det är nog en bra grej... I år var det så mycket mat att jag bara orkade en portion fruktsallad till efterrätt - och så kan man ju inte ha det :-)

Årets besvikelse:
Tja, det var inte helt optimalt att bli sjuk precis innan jul. Även om jag blev bättre lagom till julafton så var jag så himla trött. Så redan kl 21 kastade jag in handduken och gick hem och lade mig och sov.
 
 
Årets shopping:
I år har jag inte shoppat så mycket nya julsaker. Äntligen. Jag börjar lära mig. Några nya julgranskulor som jag visade er häromdagen. Men...  Ovanstående två ljusstjärnor förhöjde verkligen vardagsrummet. Det kommer att bli lite jobbigt att ta undan dem när det är dags att städa undan julen...
 
Sådär. Det var en liten sammanfattning av julen 2013. Snart är det dags att sammanfatta hela året 2013 också. Men det får vänta till efter nyår. Och om någon undrar så är svaret JA. 
 
Det finns ett liv efter jul även för denna blogg. De två senaste åren har jag bloggat året runt (hrmm... med lite pauser) och det kommer jag att göra även 2014. Mat, keramik, hårdrock, lite pyssel. Som vanligt alltså. Men utan julen :-) Så fortsätt titta in vettja.
 

Kommentarer
Linda Candygirl säger:

Bra sammanfattning...

Och du - dom där stjärnorna borde väl kunna hänga med i januari i alla fall???

Svar: Sant!! Det har du faktiskt helt rätt i :-) De får vara kvar så länge snögubbarna är kvar :-D TACK
Erica AKA Tomtens Dotter

2013-12-30 | 13:35:24
Bloggadress: http://www.candygirl.nu/
Therese Bjärstig säger:

Det var glädjande besked att du även i år fortsätter att förgylla bloggvärlden även efter jul. Här har jag nu tagit bort i princip all jul inomhus, men granen i uterummet får stå kvar. Maken fyller år och vi har istället gjort nyårsfint här hemma på temat vitt, stjärnor och glitter :-D Önskar dig ett gott slut, och ett toppen 2014!!! KRAM

Svar: Skönt att det är nån som vill fortsätta dras med mig :-D
Här är den kvar i ett litet tag till. Tour de Ski och avklädnad av gran hör ihop för mig. Men vissa saker som är vintriga, snarare än juliga, får vara kvar ett tag till :-)

Ha ett riktigt gott nytt år Therese! Och hälsa grattis till karln din!
Erica AKA Tomtens Dotter

2013-12-30 | 14:11:40
Bloggadress: http://lurans.blogg.se/
Ann-Sofi Matsafari säger:

Klart jag tittar in.

Alltså, jag älskade den där Hedenhös-kalendern. Varför tycker vi alltid så olika du och jag? Hur elller hur så gillar jag dig lika mycket ändå! och vi har ju hårdrocken gemensamt!

Gott nytt år!

Svar: Haha men jag gillade den också. Bara det att det var för lite JUL för att vara en julkalender. Men det var en skitbra saga. Annars är det väl bara glögg som vi brukar tycka olika om? :-) Och du: jag gillar dig med!!!

Gott nytt 2014!
Erica AKA Tomtens Dotter

2013-12-30 | 18:28:08
Bloggadress: http://matsafari.nu
Lillgarden säger:

Låter som en fin fin jul! Kul att du bloggar året runt. Du skriver bra och intressant och är kul att följa dig!

Ha nu en fin nyårskväll och en bra start på det nya året!

Svar: Tack snälla du <3
Det där värmer ska du veta!!!
Erica AKA Tomtens Dotter

2013-12-31 | 10:24:32
Bloggadress: http://lillgarden.blogg.se/

Lämna gärna en kommentar:
Jag besvarar dina kommentarer här så snart jag kan. Om du uppger din mailadress får du även mitt svar via mail.

Dock tycker jag att det är stentråkigt med kommentarer i stil med "Hej, kom och titta på min blogg!" Det betraktar jag som spam. Läs istället inlägget, och skriv en kommentar om det du just har läst. På så sätt blir jag förmodligen intresserad av dig och kikar in i vilket fall som helst ;-)

Ha en bra dag.
Kram Erica

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback