Fläsk- och nötkorv med rödvin och basilika
Dags för korvrecept nummer 2. Denna korv innehåller vardagliga och billiga ingredienser, men fick en guldkant av smaksättningen. Den behöver definitivt inte skämmas över att exempelvis ersätta söndagssteken!
Vi börjar med middagstipset som så klart även funkar alldeles utmärkt med vanlig köpekorv, tillexempel en färsk chorizo: Stek korven så att den får stekyta. Lägg den sedan i en ugnsfast form tillsammans med en tomatsås (egengjord eller köpt) och laga klart korven i ugnen. Servera med potatismos och en sallad. MUMS.
Fläsk- och nötkorv med rödvin och basilika
Läs DETTA INLÄGG för tillvägagångssätt och steg-för-steg-beskrivning. Och om man inte vill, kan, har tiden, eller utrustningen så kan man använda receptet till köttfärsbiffar också! I sånt fall kan man utesluta oljan.
1,1 kilo nötfärs
1,3 kilo fläskfärs
2 dl rött vin
2 tsk salt
4 malda gula lökar
10 vitlöksklyftor, pressade
3 msk paprikapulver
30 gram hackad basilika
1 msk sambal oelek
1,5 dl rapsolja
1 msk kinesisk soya.
Korvfjälster
Kommentarer
julia säger:
så gott! :D
Svar:
Erica AKA Tomtens Dotter
Trackback