Fläsk- och nötkorv med rödvin och basilika

Dags för korvrecept nummer 2. Denna korv innehåller vardagliga och billiga ingredienser, men fick en guldkant av smaksättningen. Den behöver definitivt inte skämmas över att exempelvis ersätta söndagssteken!
 
 
Vi börjar med middagstipset som så klart även funkar alldeles utmärkt med vanlig köpekorv, tillexempel en färsk chorizo: Stek korven så att den får stekyta. Lägg den sedan i en ugnsfast form tillsammans med en tomatsås (egengjord eller köpt) och laga klart korven i ugnen. Servera med potatismos och en sallad. MUMS.
 
 
Fläsk- och nötkorv med rödvin och basilika
Läs DETTA INLÄGG för tillvägagångssätt och steg-för-steg-beskrivning. Och om man inte vill, kan, har tiden, eller utrustningen så kan man använda receptet till köttfärsbiffar också! I sånt fall kan man utesluta oljan.
 
1,1 kilo nötfärs
1,3 kilo fläskfärs
2 dl rött vin
2 tsk salt
4 malda gula lökar
10 vitlöksklyftor, pressade
3 msk paprikapulver
30 gram hackad basilika
1 msk sambal oelek
1,5 dl rapsolja
1 msk kinesisk soya.
 
Korvfjälster

Kommentarer
julia säger:

så gott! :D

Svar: De blev toppen! Det ärskitkul att göra korv :-)
Erica AKA Tomtens Dotter

2013-12-05 | 12:31:08
Bloggadress: http://takethetime.blogg.se/

Lämna gärna en kommentar:
Jag besvarar dina kommentarer här så snart jag kan. Om du uppger din mailadress får du även mitt svar via mail.

Dock tycker jag att det är stentråkigt med kommentarer i stil med "Hej, kom och titta på min blogg!" Det betraktar jag som spam. Läs istället inlägget, och skriv en kommentar om det du just har läst. På så sätt blir jag förmodligen intresserad av dig och kikar in i vilket fall som helst ;-)

Ha en bra dag.
Kram Erica

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback