Fattiga riddare med saffran. Är det "rika riddare" då?
Vispa två ägg med 0,5 dl grädde, en nypa salt och ett kuvert saffran. Vänd 4 skivor vitt bröd (kanterna bortskurna) i blandningen och stek i smör på medelvärme, några minuter på varje sida. Vänd de stekta riddarna i socker. Servera med skivad blodapelsin och en klick yoghurt (jag hade vaniljyoghurt i kylen)
Jag ska jobba natten till måndag också, men jag är ledig nu i helgen, så det känns nästan som jag har gått på julledighet! ;)
Jag brukar göra fattiga riddare på (hembakt) brioche ibland! Det är så in i helvete gott! Jag brukar bara doppa dem i mjölk, då brödet redan innehåller så mycket smör och ägg, och vänder i kanelsocker. Gudagott! Men som den saffransjunkie jag är så bara måste jag ju ta och prova din saffransvariant!
Btw, i nån kokbok kallades det fattiga riddare när bröded bara doppats i mjölk, och rika riddare när brödet doppats i pannkanssmet...
Krya på dig!!!
Hoppas det är en snabbt övergående sjuka du drabbats av!
Ahh ser att du med blivit däckad, fy så synd om oss det är ;-P Klarar du att åka uppöver för julfirande eller kommer familjen ner? Å er julfrukost med bubbel ska jag i år sno, men tar på nyår istället eftersom jag inte vågar dra i mig ett glas bubbel samma dag som jag ska rodda och organisera mat för 13 pers ;-) KRYA PÅ DIG!!!!
Det där måste ha vart den bästa frukosten vid den här årstiden.. Funderar på om jag inte är värd detta som lunch.. Jodå ska man ut å panikhandla de sista klapparna måste man väl grunda med något riktigt bra ;)
Rika riddare brukar man väl kalla det när man doppar typ croissanter (?) i pannkakssmet? Dessa blir väl nyrika riddare - fattiga i grunden men med en rik utsida ;)
Jag som älskar vanliga fattiga riddare, måste testa dessa!