4:e december - dagens jullåt

Almanackan visar den 4:e december idag. Julutmaningen har därmed kommit till lucka 4 och idag handlar det om julmusik. Dagens jullåt. Det finns så himla många att välja mellan. Ska jag välja en evergreen? Det är ju i princip enbart amerikanska gamla klassiker som spelas hos mig i december.
 
Eller ska jag spela någon hårdrocksjullåt? För att bejaka min egentliga musiksmak under det övriga året? Eller kanske välja en låt som är lite ovanligare? Något som ni kanske inte har hört tidigare?
 
Jag kör på alla tre. Samtidigt. Vi kör en låt som är en gammal amerikansk klassiker. Blue Christmas. Som här framförs av Tom Keifer (sångaren i Cinderella) och som jag är ganska säker på att merparten av er inte har hört förut.
 
 
Jag ÄLSKAR den här versionen. Låten handlar ju om att inte fira julen med den man älskar, att julen "won't be the same, dear, if you're not here with me". Här kan man verkligen höra hur ont det gör. I hela hjärtat. Det är sån känsla i den här versionen. Om du trycker på play så lovar jag att de kommande fyra minuterna av ditt liv kommer att vara väl använda.

Kommentarer
Julpussar säger:

Nu känns det verkligen som om jag kommentarsbombar dig! :) Men hade du inte skrivit den sista meningen hade jag nog aldrig fått för mig att lyssna, har för mig att vår musiksmak inte riktigt stämmer överens.. Men fy sjutton vilken bra version! Tack för det!

Svar: Visst är den underbar? Så... Desperat. Förtvivlad. Och förmedlar verkligen budskapet i texten. Älskar slutet/övergången mellan "if you're not here with me" och "and when those blue snowflakes start falling"....
Erica AKA Tomtens Dotter

2013-12-04 | 12:53:13
Bloggadress: http://www.julpussar.wordpress.com

Lämna gärna en kommentar:
Jag besvarar dina kommentarer här så snart jag kan. Om du uppger din mailadress får du även mitt svar via mail.

Dock tycker jag att det är stentråkigt med kommentarer i stil med "Hej, kom och titta på min blogg!" Det betraktar jag som spam. Läs istället inlägget, och skriv en kommentar om det du just har läst. På så sätt blir jag förmodligen intresserad av dig och kikar in i vilket fall som helst ;-)

Ha en bra dag.
Kram Erica

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback