17:e december - det bästa med att julblogga är...

Jag är en sån människa som måste läsa. Och som måste skriva. På jobbet är min starkaste sida se strukturer och att dokumentera saker. Skriva instruktioner. Även hemma måste jag skriva. Annars skulle hjärnan bli så full att den förmodligen skulle explodera. 
 
Att det blev just skrivande i bloggform var en slump. Jag hade precis lika gärna kunnat skriva dagbok. Läste en del bloggar när jag började papperspyssla och fick för mig att jag skulle starta en egen blogg. Då, 2006, var de flesta bloggarna specialiserade. Pysselbloggar, inredningsbloggar, modebloggar. Så jag funderade på vad jag gillade, och vad jag ville skriva om. Det blev en julblogg. En av Sveriges första :-)
 
Bild från förra årets julbloggsträff som gick av stapeln på Skansen.
Från höger till vänster:Marie, Anna, Ellinor, Emelie, Johanna och Therese.
 
En sak som jag verkligen gillar med att blogga är att jag alltid har mitt receptarkiv i fickan. Så praktiskt när man ska baka eller göra godis hos någon annan. Sen att jag har ett jularkiv där jag både kan spara idéer för framtiden och titta tillbaka på baktiden.
 
Men det allra allra bästa är alla härliga människor jag lärt känna. Vissa av er har jag mer kontakt med under oktober och november än vad jag har med mina IRL-vänner. Genom att ni bjuder på er själva och att vi har mer eller mindre flitig kontakt via kommentarer så känns det som att jag känner många av er "på riktigt". Vissa som är väldigt regelbundna i sin uppdatering... där kan jag bli riktigt orolig om ett inlägg inte kommer på utsatt tid haha.
 
Så till alla läsare - med eller utan blogg: Ni berikar min jul. Ni är det bästa med att julblogga!
 
Tjejer, jag hoppas att det är okej att jag publicerar bilden utan att fråga er! Om inte: säg till så plockar jag bort den omgående!!!
a

Kommentarer
Linda / CandyChristmas säger:

Bloggandet berikar ju hela tillvaron - i alla fall för mig som bloggar regelbundet året om. Det ger jättemycket tillbaka... :-)

Svar: Håller fullständigt med dig - och det blir nog ett tredje åretrunt-år 2014 :-)
Erica AKA Tomtens Dotter

2013-12-17 | 22:08:14
Bloggadress: http://www.candygirl.nu/candychristmas
Maries strålande jul säger:

Vad fint du skriver, en jättebra beskrivning av hur jag också känner och bilden du valde passar jättebra. Visst är bloggemenskapen en av de bästa bitarna med att julblogga!

Svar: Tveklöst! Även om jag känner att jag inte bidragit så mycket till gemenskapen i år :-/ Har läst det mesta, men varit SÅ himla dålig på att kommentera....
Erica AKA Tomtens Dotter

2013-12-17 | 23:19:51
Bloggadress: http://julen.gladers.net
Sofie säger:

Jag har smygläst din blogg i över fyra år och älskat varje inlägg men jag har inte vågar kommentera före nu. Jag vill bara önska dig en god jul och tack för en härlig blogg :)

Svar: Men hjärtat! Vad glad jag är att du äntligen lämnar ett avtryck <3
Tack så mycket för dina fina ord, det värmer verkligen! Ha en riktigt fin jul och ett gott nytt år!
Erica AKA Tomtens Dotter

2013-12-18 | 19:39:00
Bloggadress: http://samycketsofie.ratata.fi/

Lämna gärna en kommentar:
Jag besvarar dina kommentarer här så snart jag kan. Om du uppger din mailadress får du även mitt svar via mail.

Dock tycker jag att det är stentråkigt med kommentarer i stil med "Hej, kom och titta på min blogg!" Det betraktar jag som spam. Läs istället inlägget, och skriv en kommentar om det du just har läst. På så sätt blir jag förmodligen intresserad av dig och kikar in i vilket fall som helst ;-)

Ha en bra dag.
Kram Erica

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback