Vem minns den snö som kanske föll ifjol?

Tja, jag minns i alla fall. För förra året föll det en himla massa snö. Vilken vinter! Pulkaåkning och vackra vyer och fluffiga och fina träd. Hoppas att det blir en sån i år med - men gärna lite kortare... Men på tal om att minnas: vem minns de blogginlägg som skrevs ifjol då?
 
Vet inte hur du gör som, men så här funkar jag när det gäller bloggläsande: När jag hittar en ny blogg som jag tror att jag gillar så går jag igenom en liten bit bakåt. Kanske även nån enskild kategori som intresserar mig särskilt. Därefter läser jag i princip bara nya inlägg. (tills jag blir sjuk och behöver förströelse - då går jag tillbaka i arkiven igen).
 
 
Ibland letar man efter ett speciellt inlägg. Man vet att man har läst det "på nån blogg". Men hos vem? När? Hur hittar man det igen? Ingen aning. Man håller en tumme och konsulterar Google och hoppas på turen...
 
För mig, i egenskap av bloggare, kan det ibland kännas som att gamla favoritrecept, fina pysseltips och andra fiffigheter är förbrukade, borta och glömda så snart jag skrivit ytterligare några inlägg så att de petas bort från startsidan. Det kanske inte är helt sant, men det känns så.
 
I förrgår startade jag därför en ny kategori: FavoriterJag gick igenom precis hela bloggen och här har jag sparat inlägg som förtjänar ett bättre öde än att bli bortglömda. Recept som jag tjatar om (saffransbullar, jordärtskocksoppa och rosé- och whiskeygravad lax till exempel). Några av planeringsinläggen som faktiskt är himla smarta. Lite pysselgrejer. Jag kommer att vara väldigt sparsam med vad som får hamna bland favoriterna, men som sagt: vissa inlägg förtjänar faktiskt ett bättre öde. Så det så!
 
Ha en riktigt bra dag!!

Kommentarer
Rundamamman säger:

Men vad smart, jag ska kika igenom kategorin! :)

Svar: Hoppas att du hittade något roligt :-)
Erica AKA Tomtens Dotter

2013-08-28 | 09:19:55
Bloggadress: http://rundamamman.blogg.se
Charlie CS - Kulturtant som cramas säger:

Ja, det var verkligen smart! Mitt problem är att mina favoriter är verkligen inte de inlägg som flest har läst! Utan de har kanske läst på sin höjd 10 gånger.

Svar: Visst är det konstigt? Ibland känner man att det blev riktigt bra. Men så är det ingen som ser?
Erica AKA Tomtens Dotter

2013-08-28 | 09:22:36
Bloggadress: http://kulturcramar.wordpress.com
Ulla säger:

Och den kategorin skall gås igenom. Tur att det är lungt på jobbet

Svar: Haha bra där. Lugnt på jobbet skulle vara skönt. Ibland :-D
Erica AKA Tomtens Dotter

2013-08-28 | 10:29:58
Bloggadress: http://jouluni.blogspot.fi
Tomtenissan säger:

Smart...jag är dålig på att skriva kategorier överhuvudtaget men ska börja göra det tror jag för som du skriver så kan man ju vara ute efter nåt speciellt o då är det ju lättare med kategorier.

Svar: Ja, det underlättar ju när man vill hitta åt något. Jag använder ju bloggen som eget receptarkiv... Är ofta hemma hos vänner och gör godis, bakar osv. Och då är det ju smidigt att enkelt hitta åt recepten.
Erica AKA Tomtens Dotter

2013-08-28 | 12:40:04
Bloggadress: http://tomtenissansjul.blogg.se
Lina säger:

Men åååå vad jag gillar bloggen! Jättetrevlig. Har precis hittat hit men ska definitivt återkomma :-)))

Svar: Tack snälla Lina! Vad glad jag blev av dina ord. Välkommen, och välkommen tillbaka :-)
Erica AKA Tomtens Dotter

2013-08-28 | 13:26:53
Maries strålande jul säger:

Smart med en favoritkatergor, jag har tänkt samma sak att de äldre inläggen liksom bara försvinner även om de ligger i kategorier.

sv: håller med dig, visst är det spännande med ätbara nyheter, begäret efter nya julsaker har kanske lite med åldern också att göra, insikten att man har så det räcker men visst är det lätt att ryckas med och köpa ändå..

Svar: Skönt att man inte är ensam om att tycka att saker "försvinner". Men ibland kan man få kommentarer på inlägg från way back in time. Man blir lika förvånad varje gång :-)
Erica AKA Tomtens Dotter

2013-08-28 | 18:23:33
Bloggadress: http://julen.gladers.net
Therese Bjärstig säger:

Men så smart! Har själv en del favoriter som jag hittar å dammar av med jämna mellanrum, men orkar inte gå igenom bloggen systematiskt... Men bra att du gjort det så man lätt hittar receptet på kramforsbullar ;-D Ser fram emot att få se din ekskänk!!!! KRAM

Svar: Glad att kunna hjälpa till :-D Ja den där ekskänken... Den stod i huset som min syster köpte för 15 år sedan. I samma veva som jag flyttade till Stockholm. Syrran ville inte ha den, men morfar tog rätt på den och renoverade upp den för den var i dåligt skick. Riktigt dåligt skick. Sen när den var klar så fick jag den. Men då delade jag lägenhet med en kompis och farsan totalvägrade att ta ner den innan jag hittat stället där jag skulle bo "på riktigt". Och den inställningen har han haft hela tiden. Men nu... Nu när lägenheten är min så är den äntligen, 15 år senare, på väg. Imorgon har jag mobiliserat mina stora starka vänner som får bära in den :-)

Återkommer så klart med bild när den är installerad :-)
KRAM
Erica AKA Tomtens Dotter

2013-08-28 | 18:50:42
Bloggadress: http://lurans.blogg.se/
Flipfloppan säger:

Detta gillas mycket. Jag har teflonminne jag med men har mycket hjälp av mitt "moln". särskilt recepten vill man ju åt snabbt och lätt. Tack för grattiset också :)

Svar: Man har sina ljusa sidor ibland ;-) Taggmoln saknar jag i blogg.se...
Erica AKA Tomtens Dotter

2013-08-28 | 21:46:42
Bloggadress: http://paradisetvsburen.blogspot.se
Victorias Jul säger:

Bra tips

Svar: :-)
Erica AKA Tomtens Dotter

2013-08-29 | 08:55:10
Bloggadress: http://victoriajul.blogg.se

Lämna gärna en kommentar:
Jag besvarar dina kommentarer här så snart jag kan. Om du uppger din mailadress får du även mitt svar via mail.

Dock tycker jag att det är stentråkigt med kommentarer i stil med "Hej, kom och titta på min blogg!" Det betraktar jag som spam. Läs istället inlägget, och skriv en kommentar om det du just har läst. På så sätt blir jag förmodligen intresserad av dig och kikar in i vilket fall som helst ;-)

Ha en bra dag.
Kram Erica

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback