The hair of the dog that bit you

På lördagar brukar jag försöka blogga något frukostaktigt. Bacon. Ägg. Bacon och ägg. Ägg och bacon. Men faktum är att Bloody Mary är en riktigt bra frukost. På Arlanda innan utlandsresan. Vid poolen under utlandsresan. På festivaler för att få någon annan dryck än sötsliskig cider. Och när man är bakis. HerreGUD så bra det är när man är bakis.
 
 
Förra lördagen blev det Bloody Mary-frukost. Fredagens tjejkväll blev kanske liiite för blöt...
 
Jag fick ett tips av bartendern på Clarion: istället för worchestersås (som aldrig finns hemma hos mig) kan man använda viltfond. Viltfond brukar heller inte finnas hos mig. Däremot har jag alltid kalvfond i fylen. Sellerisalt är också nånting som saknas i mitt skafferi. Herbamare örtsalt finns dock i kryddskåpet.
 
Så här gör jag min Mary:
Blanda en 5:a renat med 1 msk kalvfond, 6-8 rejäla stänk tabasco, lite Herbamare och en nypa vitpeppar. Pressa i en klyfta lime. Fyll på med tomatjuice och rör runt. Sen får drinken stå och mysa i några minuter innan jag smakar av (jag använder Fontanas tomatjuice, och den har lite "tunn" smak. Men om man har tålamod bara ett par minuter så att smakerna hinner sätta sig så gör det underverk!). Därefter häller över det i ett nytt glas som fått en liten svartpepparkant (stryk kanten med limeklyfta och doppa i grovmald svartpeppar) och massvis med is. Och en selleristjälk så klart.
 
Sen är man människa igen.
Men faktum är att jag gillar en Virgin Mary precis lika mycket. Samma recept, bara uteslut spriten. Och den är faktiskt lika välgörande :-)
Dricker du Mary?

Kommentarer
Sara säger:

Neeeeeeej!En gång fick jag en drink av en kompis som inte gillade den hon köpt. Sellerikvisten var borta så jag såg det som en jordgubbsdrink och tog en stor klunk. Usch, chocken var nog för stor så nu kommer jag aldrig mer kunna dricka den :(

Svar: Åh stackare! Förstår att det inte är nån höjdare. Det spelar ju ingen roll om det ÄR gjort när man förväntat sig nåt helt annat, det blir ju fel ändå.
Lite på samma tema: jag hade gjort ädelostbollar som jag rullat i krossad pepparkaka till en glöggfest. En kompis trodde att det var chokladtryffel... Fick nog samma chock som du. ..
Erica AKA Tomtens Dotter

2013-08-10 | 10:41:04
Stina säger:

Jaaaaaa! Mums!

Svar: Men det booorde faktiskt bli godare med bacon ;-)
Erica AKA Tomtens Dotter

2013-08-10 | 13:24:08
Bloggadress: http://hundarochhardrock.bloggplatsen.se/
Therese Bjärstig säger:

Jag har testat en gång och blev besviken, trodde det skulle var mer go i´t, men nja... hade kanske otur med dålig bartender?! Får testa att göra en själv efterditt recept :-D KRAM

Svar: Det SKA vara go i en Mary. Annars är det lite onödigt, då kan man ju nöjda sig med tomatjuice... Jag älskar det. Vill du göra det enkelt för dig så finns det en färdig mix som heter mr&mrs t. Den är god. Behöver bara lite extra lime och tabasco. Dock är den dyr (en burk på 2 dl kostar mer än en liter tomatjuice) men för att bara testa så spelar det ju ingen större roll. ..
kram och ha en skön måndag
Erica AKA Tomtens Dotter

2013-08-11 | 20:35:23
Bloggadress: http://lurans.blogg.se/

Lämna gärna en kommentar:
Jag besvarar dina kommentarer här så snart jag kan. Om du uppger din mailadress får du även mitt svar via mail.

Dock tycker jag att det är stentråkigt med kommentarer i stil med "Hej, kom och titta på min blogg!" Det betraktar jag som spam. Läs istället inlägget, och skriv en kommentar om det du just har läst. På så sätt blir jag förmodligen intresserad av dig och kikar in i vilket fall som helst ;-)

Ha en bra dag.
Kram Erica

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback