Något litet och sött att avsluta med?
Ni vet när man ätit en sån där GOD middag? Hela sällskapet sitter med uppknäppta brallor och konversationen är stendöd eftersom alla håller på att smälta maten bäst det går, och inte orkar fokusera på att vara trevlig. Hur sjutton kommer det sig att man ändå vill ha dessert?
Detta "microrecept" skapades en sån gång. Lagom snabb, lagom stor (serverades ur likörglas...) men precis den mängd som behövdes för att stilla sötsuget.
Skär en persika i tärningar och lägg i botten av ett glas. Häll på en liten, liten skvätt Cointreau. Eller strunta i det, det funkar lika bra ändå. Rör ihop 2 msk Philadelphiaost med 2 msk grädde och ½ tsk vaniljsocker. Toppa persikorna med röran. Krossa ett digestivekex och strö ovanpå. Klart.
Kände mig lite som Jesus när jag kunde få ihop en dessert till fem pers på en frukt och ett kex. Men det var precis rätt mängd den kvällen :-)
Ikväll blir det roligt. Tenatious D spelar på Gröna Lund. Nån mer som ska dit? Det innebär så klart att jag missar herrarnas 100 meter. Men jag tror att Usain Bolt kan springa utan mig.
Kommentarer
Johanna säger:
Jag tror att vi har en särskild mage för godis och efterrätter, hur mätt jag än är så går nåt sött alltid ner!
Svar:
Erica AKA Tomtens Dotter
Martin Lundberg säger:
Hej, vilken grym blogg du har! Tipsade om den till blogg.se/foodie då den vore perfekt där! Jag sörplar i mig av dina grymma recept tills vidare, ha det gott! :)
Svar:
Erica AKA Tomtens Dotter
Charlie CS - Kulturtant som cramas säger:
Åh vilket recept! Det får jag spara! Det måste jag absolut testa! Kanske en skvätt Ron miel (honungs rom) skulle kunna funka om inte Cointreau.
Svar:
Erica AKA Tomtens Dotter
Trackback