...men Johansson hänger med!

Idag är det tisdag. Första keramiken för säsongen (det var för mycket spännande friidrott som pågick förra veckan, så det hanns inte med...) och jag är jättetaggad. Det är så mycket jag skulle vilja göra i år. Vinglas. Durkslag. Snögubbar. Stooooooora uppläggningsfat. Men fokus i höst kommer nog att ligga på att lära mig dreja. 
 
Nu är det säkert nån som tänker "Men du kan väl dreja redan?" Nja är väl svaret på den frågan. Jag kan absolut sätta en lerklump på drejskivan, dreja den och få till något fint. Jag har blivit så pass bra att jag kan styra om det ska bli ett fat, en skål eller en mugg. Men thats it. Nu är det dags att ta kontroll. På riktigt. Och dessutom lära mig att få saker och ting att se likadana ut.
 
 
Lägesrapport från uteplatsen: gurkorna börjar ta sig. Lite i krokigaste laget kanske, men eftersom de inte är till salu behöver de heller inte följa några EU-direktiv för hur en gurka får se ut :-)
 
 
En liten gurkrackare. Och ännu finns det blommor, så förhoppningsvis kommer det ytterligare några gurkor innan sommaren är slut.
 
 
När jag och Mia var i Lübeck förra året så shoppade jag en snögubbe i keramik på julmarknaden. Jag döpte honom till Johansson. När julen tog slut och det var dags att städa undan var jag inte riktigt redo att ställa tillbaka honom i förrådet. Det var ju fortfarande snö ute, och jag GILLAR honom. Mycket. Snön försvann, men Johansson ville inte gå och lägga sig. Så han bor fortfarande kvar. Bland gurkorna. Där trivs han, och jag trivs med honom :-)

Kommentarer
Lillgarden säger:

Men så söt liten gubbe!
Gurkor ska vara lite krokiga och inte perfekt raka ;)

Svar: :-)
Erica AKA Tomtens Dotter

2013-08-20 | 09:31:32
Bloggadress: http://lillgarden.blogg.se/
Sofia - Hildas hem säger:

Grönsaker smakar allra bäst när de inte är så där perfekta, för det betyder att de växt upp under fina förhållanden :)

En snögubbe passar i alla sammanhang, så Johansson borde gott få vara med året om, tycker jag ;)

Jag önskar dig en fortsatt härlig dag!
Kram Sofia

Svar: Håller fullständigt med dig! Johansson skulle också tacka för din åsikt om han bara kunde läsa :-D
Hoppas att din dag varit fin den med
Kram Erica
Erica AKA Tomtens Dotter

2013-08-20 | 13:53:03
Bloggadress: http://www.hildashem.se
linda / candygirl säger:

mums för hemmagurkor. Dom är bäst.

Och den där snögubben är väl sugen på lite snö nu... fast jag antar att du kan vänta lite till innan den kommer

Svar: Du har så rätt i ditt antagande. Men Johansson verkar trivas bra bland gurkorna. Han har inte sagt något om att han saknar snön. Än. Och jag menar... Hur många snögubbar överlever en sommar? Han är rätt priviligerad, den herrn :-D
Erica AKA Tomtens Dotter

2013-08-20 | 15:07:53
Bloggadress: http://www.candygirl.nu
johanna säger:

vilken underbar snötomte! :)

Svar: Mmm tack! Du förstår att jag inte har hjärta att låta honom flytta ner i förrådet, va? :-)
Erica AKA Tomtens Dotter

2013-08-20 | 15:33:13
Rubbad Hemmafru - Med ett glapp i hjärnan säger:

Åh, hade velat kunna dreja. Man kan ju göra så jädrans mycket fint!

Svar: Jo man kan ju det. Jag kan inte riktigt än, men det tar sig :-)Finns det inget ställe i närheten av dig som har kurser?

Det är både lättare och svårare än vad man tror tycker jag. Att få till någonting som är fint klarar man på några försök. De första skålarna som jag drejade gillar jag mycket, och de används flitigt i mitt kök. Dock var de tillverkade enligt principen "det blir vad det blir". Det börjar bli svårare när man ska bestämma innan man sätter igång hur det ska se ut som... Och riktigt svårt blir det när man ska dreja repetativt. Att göra 6 stycken likadana muggar tillexempel. Men det är kul :-)
Erica AKA Tomtens Dotter

2013-08-20 | 19:54:03
Bloggadress: http://rubbadhemmafru.blogg.se

Lämna gärna en kommentar:
Jag besvarar dina kommentarer här så snart jag kan. Om du uppger din mailadress får du även mitt svar via mail.

Dock tycker jag att det är stentråkigt med kommentarer i stil med "Hej, kom och titta på min blogg!" Det betraktar jag som spam. Läs istället inlägget, och skriv en kommentar om det du just har läst. På så sätt blir jag förmodligen intresserad av dig och kikar in i vilket fall som helst ;-)

Ha en bra dag.
Kram Erica

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback