Matiga muffins från medelhavet
4 dl vetmjöl
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Hacka de soltorkade tomaterna.
- Rör ihop mjöl, bakpulver, havssalt och svartpeppar i en skål
- Vispa äggen pösigt i en annan skål, och vispa sedan ner olja, mjölk, kesella och pesto i äggsmeten. Rör därefter ner fetaost, tomater och basilika.
- Rör försiktigt ner de blöta ingredienserna i de torra.
- Skeda upp smeten i muffinsformar (ca 16 normalstora muffins)
- Strö på rosmarin och flingsalt
- Gräddas i ca 15-17 minuter.
Åh, dessa medelhavsmuffins lät otroligt gott. Får ta och testa på det någon dag!
Morron! Jag vet inte om det var det uppdämda glöggsuget, eller om chiliglöggen var SÅ god som jag tyckte.... Har en skvätt kvar som jag ska testa både kall och varm i dag med för att vara säker ;-P Luran gillade också glöggen som är en saftglögg baserad på bla rabarber och vinbär, men som får det där lilla extra av chilin. Supergod. Skulle nog funka fint att spetsa om man ville. En perfekt starta upp glöggsäsongen med även fast det är sommar ute tack vare en lagom kombo av säsongens bär, chili och glöggkryddor. Måste försöka få tag på en flaska även i år. Hotagenskryddor är tillverkaren bakom flarran. KRAM
Mmm vad gott, älskar matmuffins! :)
Nope, bogge håller sig till pepparkakorna ;-D Men blev en stor mugg glögg även i går ur chiliglöggen på Lurans begäran då vi såg sista "Örnst" som hon säger. Och då konstaterade hon att hon inte gillar chili för det är starkt men att hon gillar glöggen och nu därför nog gillar stark mat och chili, hon har nog blivit stor tror hon ;-D