Jordärtskocksoppa med parmesan och kantareller
DATUM: 2013-08-16
TID: 07:45:41
KATEGORIER:
Recept - grönsaker/veg;
TAGGAR:
jordärtskocka,
kantareller,
soppa;
Även om jag sa att det fortfarande är mycket sommar kvar (för det hade jag tydligen bestämt) häromdagen så går det inte att blunda för att det börjar bli höst i luften. Det är skönt och lite vemodigt på samma gång.
Höst betyder kantareller. Och rotfrukter. Om man förenar de tu till ett ljuvligt äktenskap så får man jordärtskocksoppa med smörstekta kantareller. (jag vet att jag tjatar om jordärtskocksoppa minst en gång om året, men ni vet att det är för att jag vill er väl. Okej?!)
Samma recept som vanligt eftersom burksoppan har slutat tillverkas. Toppa med smörstekta kantareller och hyvla på lite parmesan.
Detta är verkligen bland det godaste jag kan äta. Som att ge magen en kram. Och att den kramar mig tillbaka.
Fredag idag. Har ni några storslagna planer för helgen? Storslaget eller ej: önskar dig en riktigt trevlig helg!
Kommentarer
Svar:
Enligt principen "allt blir godare med bacon" - absolut! Eller med löjrom och en klick creme fraiche.
Eller med ett mjukkokt ägg.
Vet du en sak? Jag har fortfarande inte lärt mig att dricka öl. Helt hopplös på den fronten :-)
Erica AKA Tomtens Dotter
Svar:
Visst är det fint. Detta är iofs thekoppar så att det blir lite mera mat, men kaffekoppar funkar ju utmärkt som en liten förrätt. För det är en alldeles fantastisk förrättssoppa.
Och du... Man behöver ju inte komma PÅ saker. Det räcker ju med att komma IHÅG :-)
Angående julklappsswapp så var jag med i en swapp för två år sedan. Den hade uppehåll förra året, och jag har inte en susning om hur det blir i år. 24:e september får vi veta....
Erica AKA Tomtens Dotter
Svar:
Åhh Lisa TACK <3
Din fina kommentar gjorde helt klart att min helg fick en drömstart!!!
Erica AKA Tomtens Dotter
Svar:
...på temat avundsjuk, men inte missunsam :-)
Hoppas att du får en riktigt skön helg med barnbarnen. Friidrott är det på mitt schema med!
Erica AKA Tomtens Dotter
Svar:
Vet du vad som mer är toppen? Om man har rester av soppan, och har den i potatisgratäng dagen efter. Mmmmm
Erica AKA Tomtens Dotter
Svar:
Tack :-) Och det är supergott! En sån där jättebra bassoppa som kan vara en god vardagslunch eller lyxigaste förrätten. Brukar äta den med kokt ägg till lunch. Och med rom och gräddfil som förrätt. Får jag något över så blir det potatisgratäng dagen efter - där soppan ersätter grädden :-)
Erica AKA Tomtens Dotter
Trackback