Isthe med ingefära och mörk rom
I fredags hade jag två vänner över på en bit mat och en massa tjejsnack. Vin, prat och skratt i många timmar. Vi har försökt fått ihop en kväll hela sommaren och äntligen lyckades vi. Eftersom vädret var strålande så ville jag bjuda på något fräscht och läskande som välkomstdrink.
Isthe med ingefära och mörk rom
Koka ca 4 dl starkt Earl Grey. Tillsätt en rejäl bit skivad ingefära som får dra i det varma thet. Ställ i kylen att svalna. Efter ca 30 minuter så ska thet silas genom ett kaffefilter. Tillsätt 2 dl mörk rom (jag använder Captain Morgan) och ställ tillbaka i kylen. Hit kan man förbereda.
När det är dags för servering: skiva i en citron och ½-1 apelsin (beroende på storlek). Tillsätt massvis med is och fyll upp kannan med Ginger Ale. Rör om, sen är det klart att servera!
Detta är en av mina favoritdrinkar på sommaren. Jag måste dock ta mig i kragen och beställa lite ingefärsvodka. Det skulle vara alldeles lysande här....
Vad sippar du helst på för drink när solen gassar?
Kommentarer
Stina säger:
Det här såg ju bara för gott ut! I Spanien finns det något som heter Tinto Verano och det är det bästa som finns när det är varmt!
Svar:
Erica AKA Tomtens Dotter
Fru Nattfrost säger:
Åh jösses, det lät gott!
Jag tycker väldigt mycket om Mojito (ja.. hur det nu stavas), men annars så... mmm... en god frappe från Waynes är inte fel det heller.
Svar:
Erica AKA Tomtens Dotter
Ann-Sofi MATSAFARI säger:
Låter underbart svalkande och gott! Ha en fin vecka nu!
Svar:
Erica AKA Tomtens Dotter
Nilli säger:
Det låter ju galet gott, får ta och spara det här receptet så jag har till nästa sommar!
Svar:
Erica AKA Tomtens Dotter
Nilli säger:
Gjorde detta igår och det var inte sista gången. Tog dock ett rött "julte" med lite kanelsmak, men det blev kanon! Tack för receptet!
Trackback