Smörgåstårta och fredagsmys
- Dag 1: Blanda alla ingredienser till grundkletet. Ta undan två deciliter som sedan ska täcka tårtan.
- Finhacka ägg, crabfish och lax. Blanda ner hacket i grundkletet. Smaksätt med citron, salt och peppar.
- Bottna ett fat med lite gladpack och lägg sedan på två skivor polarkaka. Bred på fyllningen, lägg på nytt bröd (tänk på att lägga nästa lager omlott så att det blir en stadig tårta) och fortsätt tills det är 5 lager bröd.
- Dag 2: Bred ut det sparade grundkletet på tårtan. Täck skivorna med gurka och garnera. Börja utifrån och gå inåt i cirklar.
- Ät och njut :-)
åååh!! Å jag som ÄLSKAR smörgåstårta!! Avis jag blev nu! ;)
Spännande med den italienska varianten! Själv skulle jag aldrig kunna tänka ut ett recept från eget huvud. Här följer man recept efter punkt och pricka! *tråkig* ;)
Men duuuu!! Va nyfiken jag blev på den däringa gamla kokboken för några inlägg sedan! Den skulle jag MER ÄN GÄRNA vilja ha i mina ägor!! :D
Lyllos dej!
Trevlig helg gumman!
KRAAAAAAAAAAAM
Fasiken vad härligt med fest. Själv ska jag festa till det med köttbullar och extra mycket smör i potatismoset! Och sen somna framför Fångarna på fortet. Glamour all the way!!
Smörgåtårta är verkligen en klassiker och funkar i alla lägen och läger. Och, nu får du en utmaning: En julig smörgåstårta??? Lax, är väl givet... rödkål, sill, skinka??
Mumsfilibabba!
Men aj aj aj vad sugen jag blev på smörgåstårta nu! Det är ju så fantastiskt gott!