Om mobiltelefoni och kärringar, Converse och en fiende vid namn Flemming

 
Nu kommer det ett väldigt spretigt inlägg. Men vem har sagt att man måste hålla sig till ett ämne hela tiden? Det här är mitt space, så här bestämmer jag.
 
Igår var det en konstig dag. Den började lugnt och fint, fortsatte i panik (jag hatar att inte kunna påverka situationer) följt av lättnad och ett väldigt bra möte. En bra arbetsdag helt enkelt. Jag jobbar med världens bästa gäng. Denna veckan och den förra har jag suttit och testat, så jag har inte varit "hemma på avdelningen" så mycket, men idag har jag varit det. Och det var så roligt. Vi kan verkligen garva så att vi nästan gråter emellanåt. Så befriande. Och sen var arbetsdagen slut.
 
Nu tänkte jag egentligen berätta om en kärring som jag åkte tunnelbana med idag. Jag pratade i mobiltelefon. Hon skällde på mig för att jag pratade, jag skällde tillbaka på henne för att hon inte har med det att göra, och att det inte finns något förbud. Vi anser nog att vi båda gått segrande ur striden. Jag insåg att det var allt för långt och gnälligt för att skriva ner historien här, så jag låter bli och nöjer mig med ett konstaterande och en fråga:
  • Konstaterandet: Kärring är inte en fråga om ålder. Det är en fråga om attityd.
  • Frågan: störs ni av folk som pratar i telefon på tåget? Jag gör det ibland, ibland inte. Det beror på hur trött jag är. MEN... jag störs inte mer av ett samtal som förs över telefon, än vad jag gör av ett samtal två personer emellan. Jag gillar som de har på SJ med tysta kupéer. Där ska man inte prata i telefon, ha med sig barn eller prata med medpassagerarna. Däremot tycker jag att ett förbud mot mobilsamtal (som många arga insändarskribenter önskar) är som att försöka gräva ett hål i ett hav. Skulle SL däremot införa en tyst vagn på varje tåg så skulle jag applådera detta. Min övertygelse är att de som störs av just mobilsamtal (till skillnad från ett vanligt samtal alltså) är nyfikna jävlar. Och att de störs av att enbart få höra ett halvt samtal, inte ett helt.

Tur att jag hade köpt några tryfflar som fredagsgodis till mig själv. Dessa inhandlades på Bönor och Blad. Fantastiskt goda, min favorit var den längst till höger: ett skal av mörk choklad och en len fyllning av vit choklad som smaksatts med kardemumma, och sen doppat i vit choklad igen. Smaskens. De övriga smakerna är Hallon och Balsamico, kolakaramell och lakritskola.

Jag gillar inte Flemming. Flemming är stor, otäck och skräckinjagande. Flemming bor utanför mitt vardagsrumsfönster. Flemming har ingenting här att göra. Flemming borde flytta till en annan förort. Sen kan han ta med sig sina läskiga kompisar också! För de skrämmer skiten ur mig.

Idag är jag på bröllop. Här har jag en till fråga till er, nämligen om klädkoder och skor. Är det okej att använda Converse på ett bröllop? Oavsett vad ni svarar så är jag (och mina Converse) på väg till kyrkan nu. Men det vore kul att höra vad ni tycker. Klädkoden är kavaj, och så HÄR säger Ribbing om klädkoder.

Önskar er alla en riktigt fin lördag!

 


Kommentarer
Ann-Sofi MATSAFARI säger:

Ja snart får man säkert inte bajsa på offentliga toaletter längre eftersom det kanske kan komma en "splash" som kärringar tycker låter för mycket;) På allmän plats får man räkna med att man inte kan meditera!
När det gäller dina skor, utmärkt val!!! Finns inget coolare än att vara uppklädd till ett par converse!

Svar: Kärringar! Hu. Tack för stödet i conversefrågan :-)
Erica AKA Tomtens Dotter

2012-09-01 | 11:43:34
Bloggadress: http://matsafari.matmolnet.se
Johanna säger:

Ja, jag kan också tycka att converse gör sig sjukt bra till en i övrigt uppklädd outfit- det kan bli riktigt coolt om man gör det på "rätt" sätt! Så det blev säkert väldigt lyckat plus att du kommer att orka dansa sjukt mycket utan att få tårna mosade av ett par spetsiga tjusiga högklackade-tro mig, detta ångrar du inte! :)

Och tryfflar. Ja de botar det mesta. Gnattanter blir vi aldrig av med så det enda vi kan göra är att begrunda och trösta oss. Därför skapades tryfflarna. (!) ;)

Svar: Jag ångrar aldrig Converse. Eller mina pyjamasbyxor med döskallar (som besökt en himla massa bensinstationer i landet när vi varit ute och åkt husbil...) Bilder kommer :-)
Erica AKA Tomtens Dotter

2012-09-01 | 15:54:10
Bloggadress: http://johannaskriversagor.blogspot.com/
This christmas säger:

Klockrent inlägg!

Svar: :-)
Erica AKA Tomtens Dotter

2012-09-01 | 19:56:41
Bloggadress: http://Thischristmas.blogg.se
Jul i laloland säger:

Jag fattar inte heller folk som störs av mobilprat. Det är ju samma sak som när två pratar med varandra på tåget. Det som kan vara lite störigt är väl det faktum att folk (även jag) pratar HÖGT i mobil för man inte riktigt hör. Jag tycker i så fall det är mer störigt när personer envisas med att spela sin dåliga musik högt ur telefonen på t.ex. bussen.

Converse gör sig alltid =) Min bästa kompis man hade gula, fina när de gifte sig!

Vad gäller Flemming tycker jag också att han borde flytta- jag ställer upp med flyttkartong!

Svar: Tack Jessica! Har du lust att assistera mig och få ner henne (vilket jag efter lite googling förstått att hon är. Suck. Honor lägger ägg) i flyttkartongen? :-D
Tack för stödet i Conversefrågan. Jag tycker som du - de gör sig alltid. Därför har jag samlat på mig ett gäng :-) http://tomtensdotter.se/2012/april/converse.html
Erica AKA Tomtens Dotter

2012-09-02 | 08:46:05
Bloggadress: http://julilaloland.blogspot.se
Emma - 24 december säger:

Jag säger som Jessica, Jul i Laloland, mobilprat är inget som stör mig - däremot avskyr jag när folk börjar spela upp musik på sin mobil då de reser med kollektivtrafik (ofta väldigt högt också, och det är aldrig nån genre som faller mig i smaken).

Svar: Haha nej varför är det så? Varför spelas alltid den musik som man inte gillar? Vi satt och diskuterade det där idag. Men jag måste säga att jag stör mig mer på "läckande" hörlurar... Då är det nästan bättre om nån spelar upp på riktigt. Jag hör hellre hela musiken än halva. Lite samma princip som att det är roligare att tjuvlyssna på ett helt samtal jämfört med ett halvt :-)
Erica AKA Tomtens Dotter

2012-09-02 | 10:59:21
Bloggadress: http://tjugofjardedecember.webblogg.se/
Marie Bergman säger:

Haha, gud vad roligt, tack så mycket för det inlägget! Det är absolut värt att testa med andra ord, spännande! ;D

Svar: :-)
Erica AKA Tomtens Dotter

2012-09-02 | 11:15:16
Bloggadress: http://livetiluxemburg.se/
Amy's piece of cake säger:

Haha ;)

Vilken fin sida du fått till, jättefin!

Svar: Tack Amy :-)
Erica AKA Tomtens Dotter

2012-09-02 | 16:22:32
Bloggadress: http://amyspieceofcake.blogspot.se/
Therese - Sockenvägens Söta säger:

JAg är övertygad om att du rockade i dina converse ;-D KRAMIS

Svar: :-) det gjorde jag. Bildbevis kommer.
Erica AKA Tomtens Dotter

2012-09-03 | 07:57:39
Bloggadress: http://lurans.blogg.se

Lämna gärna en kommentar:
Jag besvarar dina kommentarer här så snart jag kan. Om du uppger din mailadress får du även mitt svar via mail.

Dock tycker jag att det är stentråkigt med kommentarer i stil med "Hej, kom och titta på min blogg!" Det betraktar jag som spam. Läs istället inlägget, och skriv en kommentar om det du just har läst. På så sätt blir jag förmodligen intresserad av dig och kikar in i vilket fall som helst ;-)

Ha en bra dag.
Kram Erica

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback