Jordärtskocksoppa med kantareller
I min mammas trädgårdsland växer det roliga saker. Bland annat växer det jordärtskocka där, och den omvandlar mamma till puré som sedan blir soppa. I somras när jag var hemma hade vi en liten frysrensning. Fjolårets jordärtskockspuré tillsammans med ett par burkar kantareller blev en lyxig middag.
Både mamma och jag älskar jordärtskocksoppa, medan pappa och min syster har en synnerligen sval inställning till denna delikatess. Helt obegripligt tycker jag. Men det är ju jag det. Jordärtskocksoppa är en jättebra bas som kan hållas vardagsenkel genom att servera den med ett mjukkokt ägg eller göras läckert lyxig som en förrätt med rom, rödlök och lite gräddfil. Eftersom smaken är så mild så går den att variera på tusen sätt. Eller fler.
Jordärtskocksoppa med kantareller, parmesan och lite olivolja
Passa på att laga detta nu när det är säsong för både jordärtskocka och kantareller. Och är man ändå igång med att koka soppa så gör lite extra. Att byta ut en del av grädden mot jordärtskocksoppa i en potatisgratäng är nämligen to die for!
Receptet har jag publicerat tidigare, och det hittar du HÄR.
Kommentarer
Ulla säger:
Inte juligt alls recept? Varför inte, som alternativ julmat...men jo, förstår nog. Det låter gott, tyvärr har jag inte sett Findus burkar här :( Själv lagade jag kålrotssoppa med kanel, bara för att få det lite juligt. Läste att man skulle kunna krossa pepparkakor på som prydnad...det skall jag ännu prova på :D
Svar:
Erica AKA Tomtens Dotter
Queen of Kammebornia säger:
Men så gott det måste vara, båda delarna är ju mina favoriter :)
Svar:
Erica AKA Tomtens Dotter
Trackback