Blossa 12: bäst på flera år

Igår var det dags. Blossas årliga glöggmingel där den nya smaken presenterades. Ack så fel ute jag var. Ingen körsbär alls - men det gjorde inte något. Smaken är - som säkert alla vet vid det här laget - ingefära yuzu.
 

Yuzu var något som jag aldrig hört talas om innan men det är en citrusfrukt som (om jag förstått allt rätt) enbart växer i Japan, och som sällan eller aldrig exporteras. Den används ungefär som vi använder citron och lime, pressad som smaksättare. Det var lite roligt: i bakgrunden rullade ett bildspel med yuzu i alla olika stadier. Träd på avstånd, närbilder på frukterna, folk som jobbar med att plocka dem och så vidare. Kul, eftersom de flesta i rummet förmoldigen aldrig ens hört ordet Yuzu tidigare.
 
 
Så jag var inte helt fel ute i min önskeglögg blodapelsin/ingefära. Det som stör mig lite är att jag aldrig någonsin kommer att få uppleva den nu. Det kommer aldrig att komma en till citrus/ingefära...
 
 
Vi fick testa glöggen rumstempererad, vilket glöggmästaren tyckte var det bästa sättet för just denna. Glöggen kändes frisk och fräsch, inte en sån sockerchock som glögg ofta kan vara. Denna kändes närmast hälsosam. Som kall kom dock inte ingefäran och glöggkaraktären fram så mycket. När jag kom hem testade jag därför att värma den. Och då. Oj vilken hit. Fortfarande väldigt fräsch, men med en bra kryddsmal. I min mun är detta den bästa årgångsglöggen sedan 2007 Havtorn Kanel. 2009 Clementin får härmed se sig själv nedpetad till en hedrande tredjeplats.
 

Ovan visas hela Blossasortimentet. Årets övriga nyhet är en helt alkoholfri glögg (till skillnad från de som funnits tidigare med 2,2%) baserad på rött vin och druvjuice. Vi fick smaka den och den var bra. En klassiskt stabil glögg som egentligen inte sticker ut åt något håll (vilket jag aldrig tycker att lättglögger gör - jag saknar "stinget" liksom), men smaken är en klassisk glöggsmak och ikväll ska monstren få testa den. Återkommer med deras betyg. Det är ju bra om de som tillhör målgruppen får tycka till.
 
En annan sak som är ny för året är att flaskorna fått ny kostym. Å ena sidan rätt snygg, å andra sidan måste den få "landa" lite i mitt medvetande innan jag säger bu eller bä. Vet liksom inte om den är snygg och rätt, eller snygg och fel. Det visar sig om en månad eller så.
 
Helena, med bloggen Hellys jul var också inbjuden. Jätteroligt tyckte jag, eftersom vi under förra hösten och vintern hade i princip daglig kontakt. Fantastiskt roligt att få träffas IRL tycker jag :-) HÄR kan du läsa hennes inlägg om glöggen.
 
Återstår att säga TACK till Blossa för inbjudan och en trevlig provsmakning.

Kommentarer
Linda säger:

Då säger jag väl TACK till dig för recensionen. EN recension som var ungefär som jag trodde; JÄTTEGOD. -för det låter verkligen som en hit. Ser fram emot att få smaka den själv. Men det blir närmare advent...

Svar: Jo, men den första flaskan får man ju tjuvsmaka- för att veta hur många till man ska beställa :-)
Erica AKA Tomtens Dotter

2012-09-08 | 18:55:51
Bloggadress: http://www.candygirl.nu
Maries strålande jul säger:

Jag tycker att du var väldigt nära i din gissning!!

Svar: ...så nära men ändå så långt borta...
Erica AKA Tomtens Dotter

2012-09-08 | 19:10:34
Bloggadress: http://julen.gladers.net
Johanna säger:

Jag är otroligt avis att du fick vara med på den stora dagen- hur häftigt som helst! :) Vilken fin glöggsamling du har!

Svar: Tyvärr är det inte min glögg - det var uppställt på plats i lokalen... Och jag nöjer mig med den vanliga starkvin och 12an ändå :-)
Erica AKA Tomtens Dotter

2012-09-08 | 19:18:42
Bloggadress: http://johannaskriversagor.blogspot.com/
Marika på Odlingspyssel säger:

Vad god den verkar vara!
Jag har faktiskt ätit yozafrukt, inte den godaste frukt att äta men som smaksättning är den underbar :) Kul också att årets glögg är alkoholfri! Alltid bra för oss preggos, fast till jul är jag inte preggo längre såklart (även om det känns nu som om bebisen aldrig kommer)

Svar: Ahh spännande! Tyvärr måste jag ha skrivit lite luddigt... Det är inte årgångsglöggen som är alkofri - däremot lanserar de en alkoholfri i sitt standardsortiment. Vilket iofs är bättre. Och du, tids nog. Men jag antar att det måste vara rätt drygt att släpa runt på en mage - hur mycket man än längtar efter innehållet....
Erica AKA Tomtens Dotter

2012-09-08 | 20:20:21
Bloggadress: http://odlingspyssel.blogg.se
Katarina säger:

Den skulle jag gärna smaka på, kan tänka mig att yuzu och ingefära är gott ihop!

Svar: Den är super. Men finns det yoza att få tag på i Hongkong? In that case får du kanske komponera den själv :-)
Erica AKA Tomtens Dotter

2012-09-09 | 04:32:20
Bloggadress: http://hovkonditorn.blogspot.com
Ann-Sofi MATSAFARI säger:

Jag fick också en inbjudan till det där glöggminglet men så typiskt att det inte var en fredag och jag har 30 mil annars hade vi ju setts:)

Svar: Meh? Det VAR ju en fredag???
Erica AKA Tomtens Dotter

2012-09-11 | 19:20:02
Bloggadress: http://matsafari.matmolnet.se

Lämna gärna en kommentar:
Jag besvarar dina kommentarer här så snart jag kan. Om du uppger din mailadress får du även mitt svar via mail.

Dock tycker jag att det är stentråkigt med kommentarer i stil med "Hej, kom och titta på min blogg!" Det betraktar jag som spam. Läs istället inlägget, och skriv en kommentar om det du just har läst. På så sätt blir jag förmodligen intresserad av dig och kikar in i vilket fall som helst ;-)

Ha en bra dag.
Kram Erica

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback