Vita chokladpraliner med kardemumma
Vanligtvis när jag gör godis så brukar jag hålla mig till ett recept och följa det ganska slaviskt. Visst, lite småsaker kan man ju göra, som att byta ut smaksättning, exprimentera med olika typer av socker och dyligt. Men propotionerna måste vara oförändrade. Det är så mycket mer kemi med godistillverkning jämfört med mat. Men nedanstående har jag faktiskt exprimenterat fram för egen maskin. Och gott blev det.
200 gram vit choklad till skalen (men det skulle nog vara gott med mörk choklad också)
- Temperera chokladen till skalen och gjut dem. Spara den överflödiga chokladen till bottnarna.
- Värm grädden.
- Finhacka resterande choklad. Stöt kardemummakärnorna. Lägg choklad och kardemumma i en glasskål och häll grädden över. Rör om tills allt har löst sig. (tillsätt rivet apelsinskal, lite i taget tills smaken är bra)
- Häll upp i en spritspåse och ställ i kylen i minst en halvtimme.
- Fyll skalen, men inte ända upp.
- Temperera chokladen till bottnarna, häll på pralinformen och skrapa av överflödet.
- Låt pralinerna stelna i kylen, låt dem stå i minst en timme innan de lossas och sen är det bara det roliga kvar: att äta pralinerna :-)
Så vackra och en god smak på pralinerna!
Vilka fina, ser supergoda ut
Idag plockade Ikea fram julsakerna i kungens kurva :) vet inte när allt kommer fram men det tar sig!
De här lät otroligt goda. De kanske jag ska prova på i år!
Men vad duktig du är! Låter och ser ju supergott ut!
Gjuta pralinskal, du går verkligen all in, en annan nöjer sig med en ask aladin eller paradis ;-P
Fågeln är ljuvlig, har sett dem som satt dem på tallrikarna och använt vid dukning, ett tips om du har fler i gömmorna... KRAM <3
Den lilla kemisten?! ;) Ser verkligen toppen ut. mycket imponerad av ditt hantverk. Pralinkursledare??
Klart du ska önska dig det! Du har ju bra DNA-kontakter med honom så det borde inte vara nått problem ;) hi hi hi
Va duktig du är. Nu blev jag imponerad - igen. :)
Åh så gott!!!
Har ännu inte gett mig på det där med praliner men någon dag så... :)