Vinfabrikens Whiskeyglögg

För en vecka sedan testade jag Vinfabrikens Äppelglögg som jag verkligen gillade. I helgen testade vi (jag, syrran och svågern) deras Whiskeyglögg. Har hållit på denna lite eftersom syrran gillar det där med whiskeyglögg. Dessutom är det alltid roligare att testa när det är flera som kan komma med utlåtande.
 
Glöggen känns lyxig då den kommer i ett snyggt svart papprör á la riktig finwhiskey. Gillar dessutom positiv/negativdesignen på flaskan och röret. Snyggt. (och när glöggen är uppdrucken så kan man ju pyssla det. SÅ HÄR har superpysslaren Petra/Paradise gjort. Något att inspireras av, definitivt)
 
Detta är en starkvinsglögg på 15%. Imponerande att det inte är nån spritsmak. Smakar förvånansvärt mycket glögg för att vara en whiskeyglögg. Görgen tycker att det smakar lagom med glöggkryddor. Och jo, de finns där. Men enligt min smak är själva glöggsmaken för mild. Inte så söt. Känns fräsch. 
 
Inköp och pris: Finns i Systembolagets beställningssortimentet (nr 76257). Kostar 149 spänn för en flarra, vilket jag personligen tycker är i överkant - även om glöggen är god. Marre och Görgen har dock klickat hem en flarra, så det säger ju något :-)
 
Betyg:
Marre: 3, Görgen: 4 plus moms, Jag: 3. Detta ger ett snittbetyg på
 
1. Hej soptunnan!
2. Flaskan blir uppdrucken, men inskaffas inte igen
3. Helt okej. Kan absolut köpas igen om favoriterna är slut.
4. Toppen! Detta blir en återkommande glögg.
5. Underbar. Denna måste hamstras för att aldrig någonsin riskera att vara utan.

Kommentarer
Karin säger:

Hej! En jättemysig julblogg du har och tack för glöggtips, passar mig som också dricker glögg nästan varje dag under säsong. Du har en fantastiskt fin kakburk :) Karin

Svar: Hej Karin! Tack för dina fina ord. Och välkommen hit. Det kommer att testas mer glögg framöver, provsmakning av ett GÄNG sorter ska äga rum till helgen! Och kakburken... Fantastisk var ordet :-)
Erica AKA Tomtens Dotter

2012-10-30 | 22:11:12
Bloggadress: http://karinsbloggiblogg.blogspot.se/
Helly säger:

Vicka snygga flarror. Har dragit mig för att dricka whiskey- och congacglögg. Provad Blossas för en herrans massa år sedan och det var way to starkt. Gick hel bort och jag klamrade mig ännu hårdare vid Blossas starkvinsglögg. Så, där öppnade jag mig lite...

Du, var du i Västermalmsgallerian i söndags? Tyckte jag såg dig :) Om det var du som gick med en bockskäggig karl har jag världens roligaste historia.

Sv: Ha, ha ha, jag tror att du och ditt ex KOMPLETTERADE varann (fast inte sååå mycket då det uppenbarligen är ditt ex...) för två jultokar under samma tak kan bli lite för mycket. Men så klart, kul om man hänger med nån som förstår glädjen av att hitta THE JULKULA! Och var hittar man dem?? Ja, jag hittade min i en soffa på en fest omringad av en massa kvinnor. Stärkt av nått drickbart bestämde jag mig för att jag var snyggare än dem ;) And the rest is history...

Din mor pinar dig. Eller så är det bara för att du ska skynda dig hemåt ännu mer. Jättegulligt hur ni jular tillsammans på olika ställen.

Vilka kakor du hunnit med å baka. Vill verkligen ta på mig förklädet, hugga tag i närmsta kavel och sätta en deg. Det var alldeles för länge sen nu. Bra, nu blev jag inspirerad! Tack!

Svar: Ja visst är de snygga? Gissar att de glädjer ditt formgivarhjärta :-) Blossas starkstarka glöggar (rom och cognac, sen fanns ju calvados ett år också) gillar jag inte alls. De är spritiga på ett sätt som "slår en på käften" och sticker i näsan. Haha ja, men vanliga Blossa Starkvin är ju "the urglögg of the glöggs". Den är ju referensramen för alla andra glöggar som jag testar. Men faktum är att jag bara druckit en mugg av den i höst - det har funnits så många andra :-)
Nope. Inte Västermalmsgallerian i söndags. Jag var hemma och bakade och lekte Teletubbie i min sparkdräkt för vuxna... Men jag kan gärna höra roliga historier om bockskägg i alla fall.

Mamma ja. Jag tycker inte att det är ondskefullt att hon äter julgröt och julskinka utan mig. Men att berätta om det... Hrmpf. Men jag fick bra betyg på senapen: med beröm godkänt.

Och angående exet: jo, man KAN ju se det på det viset så klart. Men det var en väldigt konstig december på så vis.
Jag får helt enkelt sätta igång och leta fester som innehåller soffor som innehåller män. Det är en plan :-)
Erica AKA Tomtens Dotter

2012-10-30 | 22:15:19
Bloggadress: http://blogg.amelia.se/julhoshelena/
Emelie - Emelies Christmas säger:

Jag gillar inte Whiskey. Är det mycket whiskeysmak? :)

Svar: Det är lagom med whiskey tycker jag. (För att ta min egen referensram när det gäller whiskey, så kanske det blir enklare att förstå vad jag menar med "lagom": jag gillar inte att ta en whiskey rent. Men jag uppskattar den som smaksättare i såser tillexempel. Och i glögg. Och jag kan gärna dricka en Jack och Cola)
Erica AKA Tomtens Dotter

2012-10-30 | 22:37:28
Bloggadress: http://emelieschristmas.blogg.se
Helly säger:

Ang bockskägg. Om det hade varit du med dejt jag såg så skulle jag gissa att det var bockskägget som gick bakom mig på systemet i Lindhagen och oxå köpte två flaskor Blossa 12 förra fredagen. Att två personer köper samma beställning samtidigt och dessutom var sååååå olika tyckte jag var dråpligt. Han såg oförstående ut när jag nämnde det. Sen tänkte jag, han kanske inte köper till sig själv. Och när jag såg "dig" med ett väldigt look a like bockskägg la jag i hop två och två. Fast nu var det ju inte en siffra rätt, bokstvligen... Hi hi... Nu är juag tydligen trött, go natt!

Svar: Hmm... Inget bockskägg har leveretat glögg till mig. "Ditt" bockskägg... Det var säkert en sån där tråkig människa som blir livrädd/irriterad/förvånad/konfunderad av att bli tilltalad av en vilt främmande människa.
Gonatt!!
Erica AKA Tomtens Dotter

2012-10-30 | 23:08:17
Bloggadress: http://blogg.amelia.se/julhoshelena/

Lämna gärna en kommentar:
Jag besvarar dina kommentarer här så snart jag kan. Om du uppger din mailadress får du även mitt svar via mail.

Dock tycker jag att det är stentråkigt med kommentarer i stil med "Hej, kom och titta på min blogg!" Det betraktar jag som spam. Läs istället inlägget, och skriv en kommentar om det du just har läst. På så sätt blir jag förmodligen intresserad av dig och kikar in i vilket fall som helst ;-)

Ha en bra dag.
Kram Erica

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback