Saffransbullar på Kramforsvis
-
Tärna ner smöret i det varma vattnet och låt det smälta.
-
Tillsätt baksirap och saffran. Låt svalna till ca 45 grader och blanda sedan ner ett uppvispat ägg.
-
Blanda ner mjöl/mjölk/jästblandningen succesivt medan degen blandas. Håll koll på slutet, degen är perfekt när den inte riktigt kan bestämma sig för om den vill fastna i bunken eller släppa kanterna.
-
Jäs i 30 minuter under handduk.
-
Baka ut runda, släta bullar. Jäs en gång till i 30 minuter under handduk.
-
Pensla bullarna med vatten (inte ägg!) och grädda i 7-8 minuter i 200 grader
När det är dags för servering: gör en helt vanlig glasyr av florsocker och vatten. Tippa bullen upp och ner och kladda på lite av glasyren.
Faktum är att dessa bullar bakades redan i början på augusti. En lördag kväll, mitt under allt OS-tittande fick jag ett sånt otroligt saffransbullesug, så jag satte igång att baka. Inte ens min mamma förstod mig, så det var tur att jag kunde söka stöd hos Therese istället :-)
Hur vill du ha dina saffransbullar?
Men dra mig baklänges vad gott det där såg ut då!
Sv: Jo visst kan dom vara riktigt fantastiskt vackra! Älskr solnedgångar över huvudtaget. Lika mycket som jag älskar stjärnklara nätter med månen som lyser. Finns så mycket vackert i världen!
Åhhh i år ska jag definitivt ta å testa dina kramforsbullar, för oj så praktiskt att slippa russinen, dessutom är det rejält med saffran i inget mjäk med endast 0,5 gr som det oftast är.... ;-P
Och nu är jag inne på andra muggen med din brygd, å ja, jag tycker det lindrar. Och att jag köp på apelsinte och saffrans honung gör det riktigt delikat kan jag lova ;-D KRAM
Med massor av smör socker och kanel. Mmmm...
Jag vill ha massor med russin i mina saffransbullar. Och så ska de vara hemmagjorda och saftiga, har de varit i ugnen lite för kort tid så de nästan är degiga så gör det inget, torra bullar däremot går bort. Antingen ska det vara helt vanlig S-form eller så ska de vara runda och doppade i smör och socker, nyttigt och bra:)
Åhh så gott :D
Såg mycket gott ut!
Men helt underbart! Vilken nostalgi.
Kikar in på din blogg då och då... Jätteroligt!!! Många minnen och nostalgi! Kul att uppdateras i ditt liv. Vore jätteroligt att ses nån gång :-) kan kika förbi hos I-L och R nästa gång du är "hemma". Hör av dig om du vill. Skriver in min mail ovan. Stor kram!
Åh vad gott det där såg ut, det ska jag definivt testa! Du var lite snällare än jag som la ut receptet direkt haha ;) Jag älskar att ha flagad mandel på mina lussebullar, jättegott när den rostas lite i ugnen, russin hatar jag mer än pesten och petar alltid bort dem precis som du ^^
Åh, eftersom min pappa kommer från Kramfors OCH är en jul-knarkare så måste jag ju bara göra dessa till honom! Men jag hittade inte mjölkpulver i affären. Kan man göra med vanlig mjölk på något sätt, tror du?
Tack på förhand!
Emma
Stefan Sandin, heter han. Jag tror att ni borde vara ungefär samma ålder också . Kul, det är inte många man träffar från Kramis direkt!
Nu fick vi tag på mjölkpulvret! Tack ändå!
Emma
Jag känner mycket väl till Windsorkaka! Det fick vi alltid i skolan när lärarna skulle bjuda av nåpon anledning. Det är så himla gott! Jag har länge funderat på att prova göra det själv. I Boden fanns det hur som helst alltid Windstorkaka på konditorierna :)
Svar: Det är ungefär ett år sedan jag flyttade från Boden men jag tror då inte att det har försvunnit :) Men det var ett tag sedan jag besökte ett bageri/konditori nu eftersom jag slutat äta saker som kan innehålla spår av nötter... :)
Ska testa dom här med smör och socker! Windsor har vi i Söderhamn också men här heter den krämkaka :)