Rocky Road Fudge

Förra året testade vi att göra en variant på Rocky Road. Receptet har snurrat på nätet några år, och efter att ha smakat detta så kan jag bara säga en sak: vanlig Rocky Road kan slänga sig i väggen. Fudgevarianten är lika chokladig, lika nötig men inte lika kraftig. Det är helt enkelt så att nedanstående kan man kasta i sig 10 bitar av. På gott och ont naturligtvis :-)
 

Rocky Road Fudge
Jag använde ett recept som jag hittade på Min Goda Sida. Jag tyckte att det var lite sött när jag smakade, så jag gjorde lite justeringar på smaksättningen. Jag menar, chilipulver är ju alltid gott. 1 tesked kan kanske låta mycket men det är det inte. Tänk dock på att chilipulver som jag använt är en helt annan sak än chilipeppar.....
 
200 g mörk choklad
200 g mjölkchoklad
25 g smör
1 burk kondenserad mjölk (397 g)

1 tsk vaniljsocker
1 tsk chilipulver
1 krm salt

2 dl mini marshmallows
2,5 dl salta blandade nötter (jag använde macademia, pistage och cashew)

Gör så här:
  1. Klä en mindre form, ca 20x25 cm med bakplåtspapper.
  2. Bryt chokladen i bitar.
  3. Smält choklad, smör och kondenserad mjölk. Rör då och då tills allt smält samman till en slät smet.
  4. Låt svalna något och rör ner vaniljsocker, salt och chili. Blanda sist i marshmallows och nötter. Rör inte för mycket, då smälter marshmallowsen.
  5. Bred ut smeten i formen och kyl i minst 4 timmar innan godiset skärs i rutor.
Nu är jag nyfiken:Hur gör du dina Rocky Road? Har du bloggat receptet tidigare så skicka gärna en länk. Men jag tycker verkligen att ni ska testa detta recept. SÅÅÅÅÅ gott. För den som trots allt vill ha en "vanlig" RR så tipsar jag även om mitt vanliga recept som du hittar HÄR.
 
 
 
 

Kommentarer
Elin säger:

Spännande, dock gillar jag inte nötter i bakelser och godis.. men kanske funkar även utan? Eller blir det helt knasigt då kanske..?

Ursäkta om jag frågar.. men ser blodsockermätaren i bakgrunden.. är du diabetiker? Har själv haft diabetes i 16 år, typ-1-diabetes. Blev bara lite nyfiken.. :)

Svar: Jodå, det funkar utan. Jag gillar ju det där krunchet som blir av nötterna men det kan man ju ersätta med tex krossade biscotti eller havrefras eller nåt. Maltesers ger också ett häligt krunch. Men fyll på med lite salt då, eftersom du tappar sältan från nötterna.
Man får vara nyfiken :-) Du ser rätt när du ser en blodsockermätare, men det är min mammas. Jag slipper (men det kommer väl när jag blir äldre...)
Erica AKA Tomtens Dotter

2012-10-19 | 15:55:18
Bloggadress: http://elinsjulmys.blogg.se/
Fröken Gredelin säger:

Hittade hit av en slump när jag googlade efter ett recept och jag blev så glad! Hela hösten är ju en härlig väntan till jul och jag älskar sådana här bloggar. I år skulle jag gärna vilja vara med i en julswap där man byter en klapp med någon okänd, tänkte höra om du hade något tips på var jag kan leta?


Svar: Hej och välkommen :-)
Tyvärr har jag inga bra tips om någon paketswapp. Den jag var med i förra året blir inte av i år, så jag är lite ledsen. Men om du känner för att dra ihop en så lovar jag att vara med OCH att hjälpa till att ragga deltagare. Det är väl en bra plan? :-D
Erica AKA Tomtens Dotter

2012-10-19 | 16:19:31
Bloggadress: http://www.frokengredelin.blogspot.se/
Elin säger:

Smart idé! Kanske testar den :)

Jaha okej, nej det betyder absolut inte att du ska behöva få det, speciellt inte om hon har typ 1, men hon kanske har typ 2(?). Vet inte hur det är då. Men det behöver iaf inte betyda att du får diabetes för att din mamma har det. :)

Svar: Hon har typ2. Vet inte hurvida det är ärftligt eller inte, men den dagen, den sorgen i sånt fall...
Ja testa, det är verkligen jättegott, och som sagt: bara du inte glömmer att kompensera upp saltet lite så blir det toppen!
Erica AKA Tomtens Dotter

2012-10-19 | 17:08:41
Bloggadress: http://elinsjulmys.blogg.se/
Amandas jul säger:

Ja, jag har ju som sagt fastnat för din variant av Rocky Road, men kommer absolut att testa detta i år. Det är utskrivet och klart :)

Svar: Du kommer att bli frälst :-)
Erica AKA Tomtens Dotter

2012-10-19 | 17:40:51
Bloggadress: http://amandasjul.blogg.se
Elin säger:

Svar: Jag kikade lite på: http://diabetesportalen.se/avhandlingar/2011/genvarianter-och-risk-foer-typ-2-diabetes/

Och ärftligheten är ca 40% att barn till typ2-diabetiker kan få det. Men jag lovar dig, OM det hade blivit så, så innebär det definitivt inte att hela världen skulle rasa samman. Så länge man sköter sin diabetes så är det ingen fara. Det är ju inte ens säkert att du ska behöva få det. Du ska inte behöva oroa dig iaf, hjälp finns också.

Här blev det allvarligt, det var inte meningen, men absolut ska jag testa att baka denna, och saltet ska jag komma ihåg :)

Svar: Haha nejdå, jag är inte det minsta nervös. Och med en mamma med diabetes2 och en nära vän med diabetes1 så vet jag att världen fortsätter att snurra - bara med lite bättre planerade måltider :-)
Erica AKA Tomtens Dotter

2012-10-19 | 17:56:47
Bloggadress: http://elinsjulmys.blogg.se/
Flipfloppan säger:

Kollade upps snöflingorna lite mer noga och dessvärre ingår de i ett mindre roligt "kit" för 99 pix. Jag har fram tills nu, inte gjort rocky road, men är stor fan av kondenserad mjölk och kommer lätt att prova ditt recept. Jag utnyttjar då min frihet det innebär att vara "enastående" till att städa och äta kanelbullar, iförd sunkiga kläder. Det funkar det med, jobbar även på att dricka upp den s k glöggen från Blossa.

Svar: Attans... Jaja, jag har några kvar. Jag har dem inte i granen utan till diverse pysselprojekt. Och ja, testa detta. Det är supergott.
Åhh kanelbullar... Nu blev jag avundsjuk. Kanske ska ta fram lite lussebullar ur frysen... Näe, dags för en vända till tvättstugan igen.
Erica AKA Tomtens Dotter

2012-10-19 | 18:35:01
Bloggadress: http://paradisetvsburen.blogspot.se
Juljunkien säger:

Åh, detta måste jag testa! Jag är helt SÅLD på vanliga Rocky Road, gör det varje jul. Men detta måste testas!

Svar: Ja gör det! Det är samma men ändå inte - så det är inte fel att ha båda på gottebordet!
Erica AKA Tomtens Dotter

2012-10-19 | 19:31:48
Bloggadress: http://juljunkie.wordpress.com
Linda säger:

Thanx... ang telefonnummret. Har maskerat nu... Fast jag förutsätter att du sparat det och slår mig en pling nu ikväll. eller?

Svar: Nope. Inte sparat, så inget samtal från mig ikväll. Men vi kan ta en mental glöggskål :-)
Erica AKA Tomtens Dotter

2012-10-19 | 20:32:07
Bloggadress: http://www.candygirl.nu
Hittarecept säger:

Vilka goda recept du har! Har du hört om sajten Hittarecept.se?

Om du är intresserad av att få mera trafik till din blogg så rekommenderar jag att du registrerar dig på Hittarecept.se! Just nu indexerar vi över 300 000 recept och via oss kan bloggarna på vår matbloggstoppen få t.o.m. 10 000+ besökare per vecka!
Du registrerar dig enkelt här: http://www.hittarecept.se/ga-med-i-matbloggstoppen

Förhoppningsvis kan just din blogg ligga etta på Matbloggstoppen!

Mvh
Ann-Sofi

Svar: Tack för tipset, jag har registrerat mig nu :-)Även om jag betvivlar starkt att min blogg någonsin kommer att toppa listan haha
Erica AKA Tomtens Dotter

2012-10-22 | 11:50:18
Bloggadress: http://www.hittarecept.se/
Jenny säger:

Måste bara dubbelkolla, ska man koka den kondenserade mjölken innan till kolasås?

Vänliga Hälsningar Jenny

Svar: Nej, rakt upp och ner bara. Inte koka :-)
Erica AKA Tomtens Dotter

2012-12-07 | 15:53:51
Bloggadress: http://nikitasplace.wordpress.com/

Lämna gärna en kommentar:
Jag besvarar dina kommentarer här så snart jag kan. Om du uppger din mailadress får du även mitt svar via mail.

Dock tycker jag att det är stentråkigt med kommentarer i stil med "Hej, kom och titta på min blogg!" Det betraktar jag som spam. Läs istället inlägget, och skriv en kommentar om det du just har läst. På så sätt blir jag förmodligen intresserad av dig och kikar in i vilket fall som helst ;-)

Ha en bra dag.
Kram Erica

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback