Julstrumpor

Hur gör ni som? r ni julstrumpor i er familj? Vi har aldrig gjort det hos oss, jag och min syster fick ju något ännu bättre, nämligen paketkalendrar. Jag hade dessutom turen att få en paketkalender som födelsedagspresent förra året. Tack än en gång kära familj.
 
Som inredningsdetalj däremot, då tycker jag att de är helt fantastiska. Jag köpte faktiskt en åt mig själv för några år sedan som hänger i "mitt" rum hemma hos föräldrarna. Brukar köpa en julklapp åt mig själv och lägga där. Ibland lyckas jag dessutom med konststycket att glömma bort vad jag köpt åt mig själv. Det ni. Det är skicklighet. Eller ett tidigt tecken på demens.
 
 
I tidningen Best Christmas Ideas från Better Homes and Gardens hittade jag ovanstående strumpor. Inklusive mönster. Det vore ju faktiskt riktigt kul att sy ett par som matchar min fantastiska julgransmatta och gardinerna från strykhelvetet. Skulle jag göra dem så skulle jag vilja göra dem som skridskor. Ni vet med en sån där krumbuktig skridskoskena som Pippi Långstrump har när hon gör skridskor av spiskroken?
 
Nåväl. Det blir inte till denna jul, det är då ett som är säkert... Jag kanske kan vänta tills jag har en öppenspis att hänga dem vid, då har jag antagligen ett GÄNG år på mig att fixa det.
 
Ha en bra dag :-)

Kommentarer
Lina säger:

Åh, älskade julstrumpor! Har haft julstrumpa så länge jag kan minnas. Jag och min syster gick varsin av vår farmor som hade gjort och jag älskar den! Kommer nog fortsätta ha julstrumpa även om jag själv får lov att lägga i något litet dagen före julafton!

Svar: Om du köper det nu och slår in det så kanske du med lyckas glömma vad du köpt :-)
Erica AKA Tomtens Dotter

2012-10-05 | 08:29:30
Bloggadress: http://www.sagojul.blogspot.com
Johanna säger:

Dem där var ju jättesnygga! Jag har alltid haft strumpor när jag bott hemma ja. Nu bor jag ju själv så antar jag måste köpa en åt mig i år, känns konstigt! får se om den blir sådär snygg eller inte :)

Svar: Mmm... Jag tycker att de strumpor man kan köpa i butik ofta är väldigt tråkiga. Tyvärr. Hittar du några snygga får du gärna skrika till :-)
Erica AKA Tomtens Dotter

2012-10-05 | 09:26:04
Bloggadress: http://arildsdottir.blogg.se
Amandas jul säger:

Jag har alltid haft det när jag bodde hemma hos mamma, men då var julstrumpan en julstrumpsnalle kan man säga, haha. Nu när jag flyttat hemifrån föreslog sambon att vi skulle hänga upp en varsin strumpa vid öppna spisen, så i år blir det verkligen som på film!!! :)

Svar: Har du öppenspis? GUD vad härligt :-) Klart att man ska ha julstrumpor hängande där. Och det är ju lysande med en sambo som föreslår det också.
Erica AKA Tomtens Dotter

2012-10-05 | 10:01:09
Bloggadress: http://amandasjul.blogg.se
Ninni säger:

Vi hade aldrig det när jag var liten men när jag var runt 11 år så bad jag om det och nu fixar mamma det åt mig varje år. Att jag är 20 år nu har som tur inte att ändrat på det! :)

Svar: Mammor är bra saker. Man ska vara rädda om dem :-)
Erica AKA Tomtens Dotter

2012-10-05 | 10:21:28
Bloggadress: http://ninjapuff.se
Anonym säger:

Den ena braigheten utesluter ju inte en annan, så här kör vi på såväl paketkalender och strumpor :-D
Är ju jätteviktigt att ha en julstrumpa så att man får öppna ett paket direkt på morgonen då man vaknar på jul. Här älskar barnen disneys film som visar när tomten kommer och fyller barnens strumpor, så luran har redan tingat en större så att en hundvalp ska rymmas där ;-P KRAM

Svar: ...och nu har ni ju en öppen spis också. Haha Luran. Vilket troll :-)
Erica AKA Tomtens Dotter

2012-10-05 | 14:04:02
Therese - Sockenvägens Söta säger:

Var jag som var anonym igen, är nått knas med din sida, mina uppgifter sparas inte utan måste visst skriv in dem för varje gång jag kikar in här...

Svar: Okej. Hmm... Undra hur tusan man lagar det?
Erica AKA Tomtens Dotter

2012-10-05 | 14:05:03
Bloggadress: http://lurans.blogg.se
Evasleva säger:

Jag har ju faktiskt gjort ett första julinlägg :)

Om adventskalender. Inga strumpor här men det är ju snyggt. När jag var liten fick jag dock present på morgonen, något jag kunde sysselsätta mig med på förmiddagen. Kommer dock ej ihåg vad paketet låg i...

Svar: Morgonpaket vill jag fortfarande ha :-)Även om det är något jag köper till mig själv haha
Erica AKA Tomtens Dotter

2012-10-05 | 14:18:30
Bloggadress: http://evaslevapysslar.blogspot.com
Therese - Sockenvägens Söta säger:

Smarta, tackar för det tipset å ska köpa tapeten nästa gång jag är på Rusta!!!!

Svar: Do it, baby!
Erica AKA Tomtens Dotter

2012-10-05 | 14:35:17
Helly säger:

Julstrumpor är ett måste. Min man har oxå strumpa som jultradition så här är det en stor grej. Kan nästan tycka att strumpinnehållet är svårare än de själva julklapparna.

Svar: Ja dina julstrumpor som du har gjort är jättefina! Men bara det står upp en polkakäpp ur strumpan så... Eller? :-)
Erica AKA Tomtens Dotter

2012-10-05 | 19:29:49
Bloggadress: http://hellysjul.blogspot.com
Anonym säger:

Vi har aldrig haft julstrumpa hos oss heller, vi fick som du en paketkalender istället. Men jag funderar på om jag skulle ta och lägga det sista paketet i en julstrumpa åt dottern då blir det ju både och

Svar: Det funkar. Och en clementin och en polkakäpp :-)
Erica AKA Tomtens Dotter

2012-10-06 | 10:20:31
Linda säger:

nope - inga strumpor här. Fast dom är vackra. Men det ryms ju så små påket i dom.

Svar: Jooo.... Men de stora får bo under granen...
Erica AKA Tomtens Dotter

2012-10-06 | 10:35:33
Bloggadress: http://www.candygirl.nu
Maries strålande jul säger:

Jag och min bror fick också paketkalender men även julstrumpa, det var inga dyra saker men ack så uppskattat båda delarna. I vår familj var det mormor som införde julstrumpa till min mamma och morbror på 50-talet, mormor hade hört talas om det/läst om det och min mamma och morbror fick hänga upp en av sina egna strumpor som de fick en klapp i på julaftonsmorgon. Mamma gjorde likadant till oss att vi fick hänga upp en av våra egna stumpor, det blev alltid en strumpbyxa för min del. Så spännande att känna ända ner i tårna om där låg något litet! Eftersom det blivit en tradition hänger även mina barn upp en av sina egna strumpor= stumpbyxa (långkalsong för sonen) så vi har inte haft någon speciell julstrumpa. Däremot gillar jag stora julstrumpor som inredningsdetalj så jo, jag har ett par sådana också. Både på sängkanten och på öppna spisen.
Ps så länge min mamma levde så fick vi en liten sak ifall vi sov hos dem natten till julafton och hängde upp vår strumpa.

Svar: Gud vad roligt att ni använder era egna strumpor :-) Det gillar jag!
Erica AKA Tomtens Dotter

2012-10-06 | 15:38:02
Bloggadress: http://julen.gladers.net
Alexandra - Pysselmaniker säger:

Wow, de strumporna var riktigt läckra! Till någon jul ska jag sätta mig ner och sy en, men det är ju så svårt att välja ut EN av alla fina modeller!

Svar: Säg till om du vill ha mönstret på denna!
Erica AKA Tomtens Dotter

2012-10-07 | 08:22:20
Bloggadress: http://pysselmani.blogg.se
Tomtenissan säger:

Jag älskar julstrumpor och är alltid ute efter den perfekt juligaste strumpan. Har tyvärr inte hittat den än...

Svar: Denna tycker jag ÄR perfekt. Antingen så ska den vara crazy over the top. Eller så ska den vara stickad och lappad och mysig...
Erica AKA Tomtens Dotter

2012-10-07 | 18:17:13
Bloggadress: http://tomtenissansjul.blogg.se

Lämna gärna en kommentar:
Jag besvarar dina kommentarer här så snart jag kan. Om du uppger din mailadress får du även mitt svar via mail.

Dock tycker jag att det är stentråkigt med kommentarer i stil med "Hej, kom och titta på min blogg!" Det betraktar jag som spam. Läs istället inlägget, och skriv en kommentar om det du just har läst. På så sätt blir jag förmodligen intresserad av dig och kikar in i vilket fall som helst ;-)

Ha en bra dag.
Kram Erica

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback